RE-BUSINESS

Kapitalizmus újrahasznosítva! Megmutatjuk, hogyan érdemes felelősen és vállalhatóan sikerre vinni cégeket, hogy közben a társadalom és környezetünk is jól járjon.

Most játszott:

Iratkozz fel!

Original
Az adottságokat el kell fogadni, és nem harcolni ellene

Az adottságokat el kell fogadni, és nem harcolni ellene

2022.11.29 - 03:00
Ebben az epizódban arról lesz szó, mekkora felelőssége van a reklámnak. Lehet-e tudatos és értékorientált egy olyan iparág, ami a fogyasztásra ösztönöz? Erről beszélget Pistyur Veronika Sásdi Helgával, a Publicis Group Hungary vezetőjével, aki az egyik legbefolyásosabb magyar médiaszemélyiség.
Elolvasom
Így lep meg egy kerekesszékes sofőr

Így lep meg egy kerekesszékes sofőr

2022.11.22 - 03:00
Ebben az epizódban Takács Zoltánnal a Bake My Day pékség alapítójával beszélget Pistyur Veronika arról, hogy miért nem kell megijedni a megváltozott munkaképességű emberek alkalmazásától.
Elolvasom
Árt a Földnek, de jót tesz az emberiségnek

Árt a Földnek, de jót tesz az emberiségnek

2022.11.20 - 03:00
A Re-Business bónusz epizód témája a foci és az üzlet kapcsolata. Az apropót a katari vébé adja, ami több tekintetben is a vébék között is különleges. Mit jelent a sportwashing? Mennyire zöld a foci? Miért nem követi a biznisztrendeket, és mikor lesz változás? Erről beszélget Pistyur Veronika Moncz Attila szakértővel, a Sport Tv főszerkesztő-helyettesével.
Elolvasom
Itt nagyon résen kell lenni

Itt nagyon résen kell lenni

2022.11.15 - 03:00
Ebben az epizódban Virág Judit galériatulajdonossal beszélget Pistyur Veronika a műkincspiacról, az etikusságról és a generációváltásról.
Elolvasom
Úgy megráznám a vezetőket!

Úgy megráznám a vezetőket!

2022.11.08 - 03:00
Ebben az epizódban a vehemens posztjairól, előadásairól híres Füredi Júlia a vendég, aki 27 évnyi alkalmazotti lét után döntött úgy, kilép a semmibe és vállalkozó lesz. A munkahelyi pszichológiai biztonságról és a vállalkozói létről kérdezte Pistyur Veronika.
Elolvasom

A kis dolgok is úgy izgatnak, mint a világmegváltás

2022.11.01 - 03:00
Polgár András több mint tíz évvel ezelőtt döntötte el, hogy a napi szükségletein felül minden pénzét jótékony célra fordítja. De miért tett így? Erről beszélget Polgár Andrással Pistyur Veronika.
Elolvasom
 Én főnökként nem vagyok a söröző partner

Én főnökként nem vagyok a söröző partner

2022.10.25 - 02:00
Ebben az epizódban Semsei Rudolf, a Budapest Party Service, a Vakvarjú étterem ügyvezetőjével beszélgetünk a szerethető munkahelyről, a megfelelésről, az utódlásról és persze, milyen kihívásokkal küzd egy étterembirodalom.
Elolvasom
Sikítoztunk, mikor a Disney írt nekünk

Sikítoztunk, mikor a Disney írt nekünk

2022.10.18 - 03:00
Ebben az epizódban annak járunk utána, hogyan lehetne a filmipart zöldíteni. A vendégek a Greeneyes két alapítója, akik elmondják, hogyan lehet kevesebb szemét egy nagyköltségvetésű film forgatásán.
Elolvasom
A gyerekeink látják, az örökségüket szórjuk el

A gyerekeink látják, az örökségüket szórjuk el

2022.10.11 - 03:00
Ebben az epizódban az iskolaalapításról lesz szó, merthogy egyre többen vágnak bele. Pistyur Veronika erről beszélget Ahogy Baráth Barna, aki Baliról hozta a Real School Budapest mintáját. Nem a tárgyi ismeretanyag leadása a cél, hanem a projekteken keresztül tanulják meg a vállalkozói, környezettudatos gondolkodást és az ehhez kapcsolódó kézségeket.
Elolvasom
Inkább pék vagyok, mint üzletasszony

Inkább pék vagyok, mint üzletasszony

2022.10.04 - 02:00
Ebben az epizódban azt a pillanatot járjuk körbe, amikor a cégtulajdonos felismeri, egyedül nem bírja, kell menedzsment. Hogyan lesz a vezetőből vezetőségi csapattag? Erről beszélget Pistyur Veronika Ludwig Klárával, a Jókenyér alapítójával, aki 27 éve elhozta hazánkba a német kenyérkultúrát.
Elolvasom
 Chikán Attila: Nem tudjuk, merre menjünk tovább

Chikán Attila: Nem tudjuk, merre menjünk tovább

2022.09.27 - 02:00
Ebben az epizódban Chikán Attila akadémikus, közgazdász a vendég, aki nemrég bővítette híres Vállalatgazdaságtan című könyvét. Mégpedig olyan aktuális témákkal, mint a vállalatok társadalmi felelősségvállalása vagy a fenntarthatóság. A szemlélet-változásról és a kapitalizmusról beszélgettünk.
Elolvasom
Amikor nyugdíjba megy a fiatal stratupos

Amikor nyugdíjba megy a fiatal stratupos

2022.05.31 - 02:00
Ebben az epizódban Debreczeni Barnabás a vendég, aki néhány hónapja kiszállt a bizniszből és a családjával együtt Balira költözött. Szó lesz az okokról, a kriptóról és hogy miért akarja megváltani a világot.
Elolvasom
Lehet-e menő startup egy civil szervezet?

Lehet-e menő startup egy civil szervezet?

2022.05.24 - 02:00
Ebben az epizódban arról lesz szó, hogyan lehet civil szervezeteket professzionálisan működtetni. Forgács-Fábián Sárával, az Amigos a gyerekekért alapítvány megálmodójával beszélget Pistyur Veronika az általa kitalált social startup menedzsmentről.
Elolvasom
Ezt már nem a pénzért csináljuk

Ezt már nem a pénzért csináljuk

2022.05.17 - 03:00
Ebben az epizódban arról lesz szó, hogyan lesz a vízióból stratégia. Hogyan alakul át egy vállalkozás tudatos vállalattá? Pistyur Veronika erről beszélget a Billingo alapítójával és vezetőjével, Sárospataki Alberttel, aki nagyon tudatos üzletember, aki képes egészen váratlan fordulatokra, igazi meglepetésekre.
Elolvasom
Imádom ezt a hagyatékot, de a családi konfliktust nem éri meg

Imádom ezt a hagyatékot, de a családi konfliktust nem éri meg

2022.05.10 - 03:00
Ebben az epizódban egy családi vállalkozás átadásáról lesz szó, amiről a Dallas filmsorozat is eszünkbe juthat. Hollmann Lili Hollandiában tanult szervezetpszichológiát, amikor közölték vele, hogy vagy eladják a céget vagy beavatkozik. Hogy mihez kezd valaki egy ilyen céges örökséggel, céges kultúrák összecsapásával huszonpár évesen, erről beszélgetett Pistyur Veronika a Zábrák kútfúró és környezetvédelmi cég vezetőjével.
Elolvasom
Nem kell teljesen őrültnek lenni

Nem kell teljesen őrültnek lenni

2022.05.03 - 03:00
Halácsy Péter és az általa társalapított Budapest School több mint izgalmas vállalkozás: egyszerre szeretne profitot termelni, társadalmi hatást kiváltani és a mai gyerekek számára optimális oktatást biztosítani.
Elolvasom
Milyen felelősséggel jár beleszületni a leggazdagabb családba?

Milyen felelősséggel jár beleszületni a leggazdagabb családba?

2022.04.26 - 02:00
Az epizód vendége Csányi Gabriella befektető és vállalkozó, aki négy év alatt hatodik vállalkozását indította el. Szó lesz a vagyonról, értékrendről és természetesen nem kerüljük meg azt sem, hogy az ország egyik leggazdagabb családjában nőtt fel.
Elolvasom
Vedd fel kétszer ugyanazt!

Vedd fel kétszer ugyanazt!

2022.04.19 - 03:00
Ebben az epizódban arról lesz szó, hogy a világ egyik legszennyezőbb iparága, a divat, hogyan lehetne mégis környezetkímélőbb és fenntarthatóbb. Pistyur Veronika beszélgetőtársa Maróy Krisztina, a Glamour magazin főszerkesztője.
Elolvasom
Én az értékrendekhez nyúlok vissza

Én az értékrendekhez nyúlok vissza

2022.04.12 - 03:00
Ebben az epizódban arról lesz szó, hogy ha valaki menedzser cégvezető, akkor milyen alapelvek szerint dönt, építi a csapatát. Erről pedig Buday Bencével, a Share Now ügyvezetőjével beszélget Pistyur Veronika.
Elolvasom

Indul a legfelvilágosultabb magyar üzleti műsor!

2021.03.02 - 18:49
Az üzleti siker nemcsak a pénzről szól, a verseny nem azt jelenti, hogy mindenáron le kell győzni a többieket, a kapitalizmus pedig nem szükségszerűen kizsákmányoló. Pistyur Veronika vezetésével a Re-Business podcastban megmutatjuk, hogyan érdemes felelősen és vállalhatóan sikerre vinni cégeket, hogy az közben a társadalom és a könyezet számára is hasznot hozzon.
Elolvasom

Jaksity György: mindig kevesebbet hittünk magunkról

2021.03.09 - 04:00
Előbb-utóbb mindenkiben kialakul az a látásmód, hogy vissza kell adni az elért üzleti sikerekből a társadalomnak - vallja Jaksity György. A Concorde Értékpapír elnökével az üzleti vízióról, etikus működésről beszélgettünk, majd Tóth Guszti, az Igazi Oliva alapítója mesélte el, miért döntött egy fenntartható üzleti működés mellett.
Elolvasom

Neked miből van pénzed?

2021.03.16 - 04:00
Nem mindegy milyen iparágban tevékenykedünk, vagy hogyan szerezzünk profitot. Arról hogy miként lehetnek az üzleti vállalkozások a pozitív társadalmi változások eszközei, Deák Györggyel, a B-Corporation minősítéső Biofilter vezetőjével beszélgetünk. Pozsonyi Gábor pedig elmeséli, miért döntött úgy bankárként, hogy megmutatja, a társadalom számára hasznos módon is lehet pénzt befektetni.
Elolvasom

Létezhet-e igazi win-win helyzet az üzleti életben?

2021.03.23 - 04:00
Lehet-e igazi közösséget építeni egy olyan szektorban, ahol mindenki a túlélésért küzd? Erről beszélgetünk Bánhalmi Katával, a felelős gasztronómiai vállalkozásokat segítő Piqniq Budapest társalapítójával. A műsor második vendége pedig Gál-Berey Tünde, a Villámfordítás alapítója, aki a felvilágosodása pillanatát idézi fel.
Elolvasom

Mitől lesz valaki igazán jó vezető?

2021.03.30 - 03:00
Győztesen vagy elégedetten tér haza a nap végén egy jó vezető? A felelős irányítás ismérveiről Gauder Milánnal, a Mastercard globális kártyaelfogadásért felelős vezetőjével beszélgetünk, majd Bárdos András egykori tévés, jelenleg könyvkiadóvezető árulja el, ő miért döntött úgy, hogy változtat munkamódszerén.
Elolvasom

Mit jelent a transzparencia a cégek életében?

2021.04.06 - 03:00
Ebben a részben arról lesz szó, hogy mennyire kell egy cégnek transzparensnek lenni, és nem abban az értelemben, hogy mindenki tudja, ki a vállalkozás tulajdonosa. Hanem, hogy mennyire érdemes bevonni a munkavállalókat a döntésekbe. Vendégünk Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary ügyvezetője, majd Tomán Szabina meséli el élete fordulópontját.
Elolvasom
Baritz Sarolta: A profit nem cél, hanem eszköz

Baritz Sarolta: A profit nem cél, hanem eszköz

2021.04.13 - 03:00
Hogyan közelít a profithoz az emberközpontú gazdaság? Mit ad a pénz, a profit a cégeknek? A témáról Baritz Sarolta Laura közgazdásszal, domonkos rendi nővérrel beszélgetünk, majd Köves Alexandra, a Corvinus docense mesél a nem növekedés modelljéről.
Elolvasom
Miért kellenek dísztavak a gyár udvarára?

Miért kellenek dísztavak a gyár udvarára?

2021.04.20 - 03:00
Ebben a részben a munkavállalói jóllétről lesz szó. Mit nyer azzal az üzlet, ha azt mondjuk, a dolgozó nem nekem, hanem értem dolgozik. Erről beszélgetünk Prohászka Ottóval, a Tutti Élelmiszeripari Kft. tulajdonosával, aztán Hampuk Richárd, a Betone Studio egyik alapítója mesél arról, nála mikor és miért jött el a változtatás igénye.
Elolvasom
A saját szántóföldedet sem mérgezed meg

A saját szántóföldedet sem mérgezed meg

2021.04.27 - 03:00
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy tényleg megéri máshogy csinálni. Hogy a profitszerzés mellett megfér a társadalmi felelősségvállalás is. Vendégünk Kürti Gábor, a Hajtás Pajtás ügyvezetője. A műsor második vendége Tóth Diána, a Farmer lánya blog alapítója, aki elmeséli neki mit jelent a változtatás.
Elolvasom
Amikor az új generáció átveszi a céget

Amikor az új generáció átveszi a céget

2021.05.04 - 03:00
Hogyan képzeli a vállalkozás jövőjét egy fiatal üzletember? Hogyan kezd vállalat fel- vagy átépítésébe? Pistyur Veronika Schiller Márkkal beszélget, aki háromgenerációs családi vállalkozásként édesapjával és nagyapjával közösen vezeti a Schiller Autóházat. A műsor második felében Bogár Márk, a Sárréti Chilifarm marketingvezetője mesél fordulópontjairól.
Elolvasom
Visszavonulni is tudni kell!

Visszavonulni is tudni kell!

2021.05.11 - 03:00
Hogyan vonuljon vissza egy tulajdonos? Hogyan kezlje a helyzetet az utód? Erről beszélgetünk a Gerbaud két ügyvezetőjével, anyával és a lányával, Pintér Katalinnal és Niszkács Annával. A műsor második vendége Radisics Milán díjnyertes fotós, művész, grafikus, aki élete fordulópontjairól mesél.
Elolvasom

Jönnek az új felvilágosító üzleti sztorik - indul a második évad!

2021.09.15 - 07:56
Szeptember 21-én, kedden indul a Re-Business podcast második évada. Még több felelős üzleti történettel, még több inspirációval, még több remek beszélgetéssel.
Elolvasom
Mi az üzleti tudás?

Mi az üzleti tudás?

2021.09.21 - 03:00
Milyen tudásra van szükség a sikerhez? Van-e lehetősége és mi lehet az alapja a megújuló kapitalizmusnak? Pistyur Vera erről beszélget Simó Györggyel, a Day One Capital ügyvezetőjével.
Elolvasom
Nem a fenntarthatóság a végső megoldás

Nem a fenntarthatóság a végső megoldás

2021.09.28 - 03:00
Mitől lesz egy cég zöld? Elég-e ha egy üzleti szereplő környezettudatos, vagy ennél több kell? Erről faggatja Szűcs-Winkler Róbert fenntarthatósági specialistát Pistyur Veronika.
Elolvasom
Az alapítvány nem garázscég

Az alapítvány nem garázscég

2021.10.05 - 02:00
Lehet-e egy alapítványt sikeres kkv-ként bizniszként működtetni? Erre ad választ a Világszépe alapítvány két vezetője, majd Árvai Péter meséli el élete fordulópontjait.
Elolvasom
Kelet hatása a nyugati üzleti kultúrára

Kelet hatása a nyugati üzleti kultúrára

2021.10.12 - 02:00
Ha a kapitalizmus megújításra szorul, akkor a keleti filozófiák alkalmazása segítheti a megújulást? A Zhao Zhou teaház vezetőjével beszélgettünk, majd Tkacsik Márta mesélte el, miért szállt ki az üzleti tanácsadói világból.
Elolvasom
Boldogít-e a pénz?

Boldogít-e a pénz?

2021.10.19 - 02:00
A tudatos, tisztességes vállalatok nem csak megbecsülik a munkavállalókat és a partnereiket, hanem a pénzügyeket tisztán kezelik. Fehér Gyula kockázati tőkebefektető elárulja, ő hogyan viszonyul a pénzhez!
Elolvasom
Így lesz a szemétből pénz

Így lesz a szemétből pénz

2021.10.26 - 02:00
A “kitermel, előállít, leselejtez” modellre épülő jelen, biztosan látszik, hogy nem fenntartható a jövőben. A körforgásos gazdaság lehet a megoldás? A téma világhírű magyarja Tom Szaky megmondja!
Elolvasom
Mennyit érhetnek az elveink?

Mennyit érhetnek az elveink?

2021.11.02 - 03:00
Hogyan válthatók forintra az olyan értékek, mint az innováció, a sokszínűség és a hosszú távú gondolkodás. Pistyur Veronika erről beszélget Árvai Péterrel, a tisztességes, nyitottságra építő cégvezetés szószólójával.
Elolvasom
Azért fizess, mert küldetésünk van

Azért fizess, mert küldetésünk van

2021.11.09 - 03:00
Életképes-e, ha valaki nem adományokból, hanem egy termék vagy szolgáltatás értékesítéséből akarja finanszírozni szociális problémák enyhítését. A társadalmi vállalkozásokról Kalmár Anna, az Adnijóga alapítója mesél.
Elolvasom
Az oktatás üzleti mércéje

Az oktatás üzleti mércéje

2021.11.16 - 03:00
Lehet-e üzletileg is sikeres egy kritikus értelmiségi közösség kinevelése? Megélhet-e a piacról egy progresszív oktatási modell? Zeitler Ádám, a Milestone Intézet társalapítója elmondja, ők mire jutottak.
Elolvasom
Hogyan kell kiszállni?

Hogyan kell kiszállni?

2021.11.23 - 03:00
Miért fordít hátat valaki az üzletnek, aki nyakig benne volt? Tkacsik Márta, a Patikakert alapítója megmondja!
Elolvasom

Fenntartható üzlet nagyban és kicsiben - Jön a harmadik évad!

2022.03.22 - 16:56
A tudatos, fenntartható üzleti működés egyre népszerűbb a világon és itthon is több cég vallja, hogy a pénzügyi sikerek mellett a társadalmi célok és a hasznosság a működésük része. A Re-Business podcast harmadik évadában szó lesz a hazai tudatos céges mentalitás terjedéséről, az etikus marketingről és az esztétikus kapitalizmusról is. Hallgassátok, gondolkodjatok és cselekedjetek!
Elolvasom
Bizniszelni csak így érdemes: for fun

Bizniszelni csak így érdemes: for fun

2022.03.29 - 03:00
Ebben az epizódban egy kicsit visszamegyünk a start mezőre, és megpróbáljuk megfejteni, hogyan is van értelme a kapitalizmusnak. Pistyur Veronika beszélgetőtársa Lakatos Péter, aki többek között a Videoton Holding társtulajdonosa, a Forbes-lista szerint pedig az ország 17. leggazdagabb embere.
Elolvasom
Létezik-e etikus marketing?

Létezik-e etikus marketing?

2022.04.05 - 03:00
Ebben az epizódban azt járjuk körbe, beszélhetünk-e egyáltalán az etika és a marketing kapcsolatáról. A műsor vendége Nagy Bálint, aki már a rendszerváltás előtt is marketinges volt, később több multinacionális cégnél dolgozott, végül inkább a katedrát választotta és az etikus marketing alapjait tanítja.
Elolvasom

Műsorvezető

Pistyur Veronika szerint érdemes hosszú távon és érték alapon céget építeni. És ezt a Re-Business podcastben be is bizonyítja. A gazdasági élet meghatározó gondolkodóival, üzletembereivel arról beszélget, hogyan érdemes vállalkozni, cégeket vezetni, meg úgy általában: dolgozni.

Támogatás