Ne dobjuk ki a kukába az ételt (16)
A fogyasztásra megtermelt élelmiszerek harmada végül a kukába kerül. A kutatások szerint nem a gazdasági ágazatok, és nem is nagy üzletláncok pazarolják az ételt leginkább, hanem mi, a végfelhasználók. Az élelmiszerhulladék 58 százaléka a háztartásokból kerül ki. A SPAR évekkel ezelőtt úgy döntött, hogy felveszi a harcot az élelmiszerpazarlással. Célja, hogy minél kevesebb ételt dobjunk a kukába, ezért számtalan kampány keretében edukálja a fogyasztókat, vagy az el nem adott, de még jó minőségű termékeket állatkerteknek, és egyéb jótékony célokra fordítja.
Hogy mit tehetünk mi otthon, és mit tehet egy nagyvállalat a pazarlás ellen, arról Zombory Csilla, a SPAR Magyarország minőség és környezetirányítási vezetője mesél. Szerinte a fenntarthatóságra való törekvés és a profitnövelés egyáltalán nem egymást kizáró célok.
A Re-Business műsorvezetője Pistyur Veronika.
A szerkesztő Gerencsér Anna, Regényi Eszter és Zádori László.
A showrunner Orsós Lajos, a zenei- és utómunka szerkesztő Szüts Dániel.
A kreatív producer Román Balázs, a producer pedig Hampuk Richárd.
Kattints és Iratkozz fel a hírlevelünkre
További műsoraink a betone.hu-n
Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices