Hírek

Podcastok foci-VB idejére

2022.11.21.


Background
share close

A következő egy hónap nem csak a karácsonyi ajándékvásárlásról, az adventi forgatagról, hanem bizony a fociról is szól. A katari vébé minden szempontból különleges: felrúgja a szokásokat, behozza a köztudatba a sportwashingot, és egyelőre inkább a botrányokról szól, mint arról, ki emeli a kupát a magasba karácsony előtt. 

Összeszedtük, hogy milyen podcastokat érdemes meghallgatni, ha képbe akarsz kerülni, ha tudni akarod, kik a legesélyesebbek, vagy egyszerűen csak érezni akarod, hogy elkap a sportflow.

Árt a Földnek, de az emberiségnek hasznos

Érdemes először a vébé kapcsán azzal kezdeni, hogy a foci mennyire fenntartható. Egyáltalán mekkora bizniszről beszélünk. Hogy mit jelent a sportwashing és a biznisz, a politika mire használja. Pistyur Veronika ezekre a kérdésekre keresi a választ. 

Esélylatolgatás és C. Ronaldo

A Teljes terjedelem abszolút hard focinézőknek szóló podcast. És ez az epizód is, ahol Marosi Gergely sportújságíróval közösen elemzik végig, kinek mekkora esélye van megnyerni a világbajnoki címet.

Edzők Vs. Menedzserek

Nem a fociról, hanem általában a sportról van szó. Arról, hogy vajon egy sikeres sportcsapat és egy sikeres vállalat működtetése hasonló elvekre épül?  Lehet-e hasonló módon mérni a sikert és a teljesítményt?

Amikor a focista padlón van

A kényszerű visszavonulás traumatikus is lehet. Ahogy Buzsáky Ákos futballistának is, akinek 33 évesen egyik napról a másikra szembe kellett néznie, hogy vége a profi sportolói karrierjének. Új örömforrást kellett találnia az életben, szenvedélybeteg lett. Ahogy mondja, végigment a zsákutcán, de sikerült megfordulnia.

Az ölelgetések, a kézfogások és a beszélgetések

Ha esetleg már eleged van a fociból, de mégis átéreznéd, mit adhat a sport, akkor ajánljuk Zsiga Melinda ökölvívó történetét. Melinda állami gondozásba került, ahonnan háromszor adták nevelőszülőkhöz. Része volt fizikai és lelki bántalmazásban, de végül a harmadik nevelőcsalád és a sport megtalálása pályára állította.

Rate it
Előző bejegyzés