Hírek

Járai Máté a pszichiátriai osztályon ébredt rá, hogyan gyógyítsa meg a lelkét

2020.12.10.


Background
share close

Szeretett nagymamája elvesztése teljesen padlóra küldte, de a nagykanizsai pszichiátriai osztályon ráébredt: nincsen más kiút, mint sürgősen szembenézni önmagával és saját erőből kigyógyulni a fájdalmas gyászból – Járai Máté minden eddiginél nyíltabban és őszintébben mesélt lelki megpróbáltatásairól, és az annak nyomán kialakult pánikbetegségéről. 

Lovas Rozi vezetésével a második évadjával tér vissza az Egyszer Lent. Az első hazai történetmesélős podcast műsorban adásonként egy-egy ismert ember avatja be a hallgatókat élete legsötétebb pillanataiba, elárulva azt is, hogyan sikerült visszatérnie a gödör legmélyéről. Legutóbb Járai Máté volt a színésznő beszélgetőpartnere. A színész elmondta, hogy a kálváriája évekkel ezelőtt, imádott nagymamája elvesztése után kezdődött. 

„A szüleimhez nem fűzött olyan mély kapcsolat, a nagymamám volt a mindenem. Ott volt mellettem, amikor nem vettek fel a Színművészetire, és amikor mégiscsak színész vált belőlem, vidéken is megnézett minden szerepben. A halála és a túlhajszoltság nagyon megviselt” – mesélte megrendülve Máté. „Amikor egy előadás során először azt éreztem, hogy képtelen vagyok kilépni a takarásból és levert a víz, forgott körülöttem a világ és kiszáradt a szám, akkor még nem akartam erről tudomást venni. Azt gondoltam, hogy olyan nincs, hogy én most nem megyek be a színpadra. Beléptem és úgy éreztem, hogy ameddig a lábamon állok és nem esem össze, addig csinálnom kelI.”