Hírek

Verses podcastot indított a Betone

2022.09.20.


Background
share close

Az Európai Kultúra napján indult el a Betone Studio podcastgyártó cég új műsora, a PONT ELÉG podcast, amely szeretné a verseket, prózákat, inspiráló beszédeket minél szélesebb körhöz eljuttatni.

A produkció kiinduló pontja egy gyerekkori barátság: a producer, Hampuk Richárd, mindig is versrajongó volt, legjobb barátja, Orsós Lajos pedig évtizedek óta mond verseket kisebb-nagyobb közönség előtt. A barátságból és a közös szenvedélyből született meg a PONT ELÉG podcast, aminek minden epizódjában egy vers, egy regényrészlet vagy egy híres és inspiráló beszédből kivett idézet hallható.

“Amikor a műsoron gondolkodtunk abból indultunk ki, hogy a legjobb szövegeket nem kell megmagyarázni. Az embereket sokszor az távolítja el az irodalomtól, hogy a verseket elemezni kezdik. A PONT ELÉG nem szedi szét a szövegeket, hagyja, hogy mindenki úgy értelmezze, ahogy akarja. Mi mindössze a szöveget adjuk elő, és minden epizódban egyedi zenei hangulatot festünk mellé” – mesélt a műsor hátteréről Román Balázs kreatív producer. 

Kölyökként szinte minden éjjel letűnt korok legnagyobbjainak gondolataival a kezemben aludtam el. Petőfi, Ady, Kosztolányi voltak a legjobb barátaim. Ők tanítottak meg olvasni és vittek el olyan helyekre, ahova egy cigánytelep közepéről soha nem juthattam volna el” – mondta Orsós Lajos a műsor hangja, aki gyerekként számos versmondóversenyt megnyert.

Az első évad József Attila  – A Dunánál című versével indul.

A PONT ELÉG producere Hampuk Richárd, a  kreatív producer Román Balázs.

Rate it
Előző bejegyzés