SPARK by Re-Business

Üzletelni csak felelősen és etikusan érdemes. Ahogy élni is. Ebben a podcastban Pistyur Veronika valódi példákon keresztül mutatja be, hogyan kell értékalapú üzleti megoldásokat létrehozni és sikerre vinni. 

Töltődj fel pozitív történetekkel és tedd gyakorlattá még ma! 

Most játszott: A három Michelin csillagos étteremben hajléktalanok a vendégek (16)

A három Michelin csillagos étteremben hajléktalanok a vendégek (16)

Massimo Bottura már 25 éve, a három Michelin csillagos modenai Osteria Francescana étterem séfje és a Food for Soul nonprofit alapítója, ahol az ételpazarlás ellen küzd. Éttermében a kortárs művészetek, az olasz tradíciók és azok újragondolása inspirálják, a nonprofitjában pedig az étterme. Modenában nőtt fel, a folyton a konyhában tüsténkedő nagymamája mellett, és bár elkezdte a jogi egyetemet, sosem hozta lázba, még az elején otthagyta, hogy elindítsa első éttermét. A Food for Soul-t 2016-ban indította el feleségével, Lara Gilmour-al azután, hogy már megkapta a világ összes létező gasztronómiai díját, kitüntetését. Szeretett volna a szigorúan vett vendéglátáson kívül is maradandót alkotni. És persze zavarta az a pazarlás, ami a fine dining világában zajlik, és aminek ő is az alakítója, a létrehozója. Az lett a koncepciója, hogy az étel pazarlás ellen nem csak úgy lehet küzdeni, hogy nem dobjuk ki az ételt, hanem meg kell ismertetni a pazarlás káros hatásait minden társadalmi réteggel, azokkal is, akiknek ez nincs szem előtt. Ő kulturális projektként szokott rá hivatkozni, mert azt szeretné, hogy az étkezés mindenkinek közösségi és kulturális élmény legyen, hogy megbecsüljük és szeressük az ételt, amit megeszünk. Ennek érdekében nélkülöző közösségekben például hajléktalanoknak szervez vacsorákat hosszú, terített, elegáns asztal körül, ahol hosszan beszélgethetnek egymással és újra megtapasztalhatják a közösségi élmények erejét, amiből egyébként nem jutna sok nekik. Bottura szerint a kultúra megismerése tudáshoz vezet, a tudás pedig változáshoz. Ő mindenképpen hozzáteszi a maga részét. A lelkesedése, az elkötelezettsége mindig magával ragad. A Netflix több filmje is feldolgozza a munkásságát. Nézzétek meg!

https://osteriafrancescana.it/ 

https://www.instagram.com/massimobottura/

Re-Business


A műsorvezetője Pistyur Veronika.

A showrunner Orsós Lajos.

A zenei- és utómunka szerkesztő Kozma Ádám.

A kreatív producer Román Balázs, a producer pedig Hampuch Richárd.

Kattints és Iratkozz fel a hírlevelünkre

További műsoraink a betone.hu-n

Facebook: Betone

Instagram

Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices