Hírek

Podcastajanló: Beindult az őszi szezon

2022.10.14.


Background
share close

Beindult az őszi szezon a Betone Studiónál, ugyanis rengeteg régi, új vagy épp megújult műsorunkat hallgathatjátok meg. Összeszedtük, mit érdemes a napsütésben, vagy az őszi szünet helyett hallgatni.

Epres Panni missziója

Neked könnyű néven indult el Epres Panni podcastjének új évada, ami teljesen új formátumot kapott. Sportolókkal beszélget, akikről azt hisszük, nekik könnyű, mert szépek, erősek és sikeresek, ezért biztosan nem küzdenek problémákkal. Pedig igen, és olyanokkal, mint az átlagemberek: depresszió, pánikroham, bűntudat a karrier és az anyaság miatt, szorongás, mert nem irányíthatunk mindent.

A podcast címét Epres Panni találta ki, mert missziója, hogy leszámoljon azzal, amikor az emberek elintézik egy vállrándítással a másik problémáját, hogy ‘Jó, neked könnyű, mert…’.  Az első epizódban Cseh László a vendége aki a támogató és az ártó közegről mesél. Buzsáky Ákos pedig arról az időszakáról mesél őszintén, amikor a foci helyett másban keresett örömöt: hogyan lehet kiutat találni a szenvedélybetegségből?

Ha egy kis szünetre vágysz a munkádban

Van, amikor elegünk van a munkából, de nem vágyunk társaságra. Csak úgy elgondolkodnánk. Ehhez jó társaság Tapasztó Orsi és Jocó bácsi, akik épp azt csinálják, amit megszokhattunk tőlük: viccelődnek, és közben komoly témákat járnak körbe a munka világából. Például arról beszélgetnek, mi is az a rózsaszín galléros munka. Vagy hogyan győhető le a munkahelyi stressz. Vannak-e egyáltalán bullshit munkák?

Hogyan lehet iskolát működtetni?

A Re-Business podcast is 4. évadához ért, Pistyur Vera pedig igyekezett mindenkit felvértezni tanulságos történetekkel a következő nehéz időszakra. Chikán Attila professzorra arról beszélt, hogyan lehet optimistának maradni a gazdasági válságban. Ludig Klára, a Jókenyér vezetőjének története kevésbé ismert: pékként dolgozott fiatalkorában itthon és Németországban is, majd családjával hazaköltözve magalapította a Jókenyeret. A kovászos rozskenyérből mára pedig milliárdos birodalom lett. 

Az oktatás pedig mindannyiunk életét átszövi, ezért beszélgetett Baráth Barnával, a Real School alapítójával, hogyan lehet ma iskolát csinálni egyáltalán. 

Mert az utcáról is van kiút

Hosszú idő után, de Lovas Rozi és az Egyszer lent visszatért. Ráadásul nem is akármilyen történetekkel. Bajcsi Norbert öt és fél évvel ezelőtt hajléktalanként az utolsó forintjait is elitta, eljátszotta és eldrogozta. Kizárólag a függőségei mozgatták és irányították. Ma építésvezetőként dolgozik, emellett iskolákban tart drogprevenciós előadásokat, és több szervezetnél önkénteskedik. Hogyan lehet felállni az utcáról, és kikeveredni az egyre lejjebb vezető spirálból? Hogyan lehet lemondani a szenvedélyről, és tiszta, józan életet élni? Norbi történetéből kiderül.

Kellenek-e edzők egy céghez?

Van olyan podcastunk is, amiben a sportot és az üzletet ötvöztük. Leaglábbis egy epizód erejéig. Az Epic Storiesban azt járjuk körbe, vajon egy sikeres sportcsapat és egy sikeres vállalat működtetése hasonló elvekre épül? A fogalmak azonosak: Célok, teljesítménymérés, csapat, verseny. De hogy tényleg lemásolhatja egy cégvezető azt, amit egy olimpiai csapat vezetőedzője csinál nap mint nap, az nem feltétlenül egyértelmű.

Rate it
Előző bejegyzés