RE-BUSINESS

Kapitalizmus újrahasznosítva! Megmutatjuk, hogyan érdemes felelősen és vállalhatóan sikerre vinni cégeket, hogy közben a társadalom és környezetünk is jól járjon.

Most játszott: Neked miből van pénzed?

Iratkozz fel!

Original

Neked miből van pénzed?

Nem mindegy, miből származik egy vállalkozás profitja. Ennek az epizódnak az alapgondolatát az úgynevezett B-Corporation kategóriába tartozó cégek adták. 

Világszerte 150 iparágból, 3790 cég gondolja már úgy, hogy minden munkafolyamatot és üzleti döntést megéri a fenntartható felelősség alá rendelni. Ők a B Corpok, azaz B-Corporation minősítéssel rendelkező vállalatok. Számokkal és célkitűzésekkel is bizonyítani tudják, hogy szigorú etikai keretek között működnek, és így tudják képviselni a munkavállalók, az ügyfelek, a helyi közösségek érdekeit is, pozitív társadalmi változások előmozdítása érdekében. 

Számukra a tulajdonosi érdekek mellett a társadalmi érdekek is számítanak. Ezeket próbálják minél jobban összehangolni. Nem érzik úgy, hogy választaniuk kell, és ha a társadalom érdekeit is szemet előtt tartják, akkor elesnének a profit lehetőségétől.

Ebbe a nemzetközi hálózatba Magyarországról eddig két cég kvalifikálta magát, az egyik a Biofilter, amelynek ügyvezetőjével, Deák Györggyel beszélgetünk. 

Az epizód második vendége Pozsonyi Gábor, aki elmeséli, miért döntött úgy bankárként, hogy megmutatja, a társadalom számára hasznos módon is lehet pénzt befektetni.

 

Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices

Iratkozz fel!