Neked könnyű!

Tudatosság, őszinteség és sok beszélgetés. Epres Panni műsora a testi és lelki jóllétről.

Most játszott:

Iratkozz fel!

Original
Madaras Norbert: Túlságosan is visszafogottak voltunk

Madaras Norbert: Túlságosan is visszafogottak voltunk

2022.12.07 - 03:00
A csúcsra nem könnyű feljutni, de mi történik azután, hogy felérünk? Vajon milyen érzés lehet, ha egyik pillanatról a másikra megváltozik körülöttünk a világ, megismernek az utcán, és sokak példaképévé válunk? Erről beszélgetek a kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok vízilabdázóval, az interjú után pedig L. Stipkovits Erika pszichoterapeuta mondja el, szerinte mikor és miért érdemes pszichológushoz fordulni.
Elolvasom
Felvállalom, hogy testképzavaros vagyok - Vass Dóra

Felvállalom, hogy testképzavaros vagyok - Vass Dóra

2022.11.30 - 03:00
Vass Dóra, a magyar ritmikus gimnasztika megkerülhetetlen alakja, aki felvállalja, testképzavaros. Mennyire határozza meg a napjait ma, már edzőként a mérleg, a testsúly és a táplálkozás? Erről is beszélgettünk. A műsor második vendége L. Stipkovits Erika pszichoterapeuta, akivel a testképzavarról beszélgettünk.
Elolvasom
Tóth Krisztián: A rossz napot magadnak alakítod

Tóth Krisztián: A rossz napot magadnak alakítod

2022.11.23 - 03:00
Tóth Krisztián dzsúdósra hatalmas terhet helyezett az olimpikonokkal szembeni társadalmi elvárás. Hogyan lehet megfelelni ezeknek? Hogyan lehet nem feladni, amikor a külvilágból csupa negatív visszajelzés érkezik? Sok más mellett ezekről is beszélgettünk, aztán a műsor második részében L. Stipkovits Erika pszichoterapeuta mondja el, hogyan lehet megküzdeni a külső elvárásokkal és számonkérésekkel.
Elolvasom
Ne címkézzük a mentális betegségeket!

Ne címkézzük a mentális betegségeket!

2022.11.16 - 04:00
Ebben az epizódban Tomán Edina ultramaraton futóval beszélgettem, aki túlélte a tüdőembóliát, ultramaraton futó lett, majd a Borderline-szindrómával is szembe kellett néznie. Az interjú után L. Stipkovits Erika pszichoterapeuta mondja el, mit kell tudni a borderline-szindrómáról.
Elolvasom
A gyerekem nem én vagyok - Csipes Tamara

A gyerekem nem én vagyok - Csipes Tamara

2022.11.09 - 03:00
Csipes Tamara kajakos anyaként készült fel az Olimpiára, és lett újra olimpiai bajnok. Hogyan tud a feladatra koncentrálni, ha hetekig nem látja a lányát? És hogy tud sportolni, ha az edzőtáborban ott a gyereke? Erről beszélget Epres Pannival. Majd L. Stipkovits Erika pszichoterapeuta arról beszél, hogy ne legyen lelkiismeret-furdalásunk anyaként.
Elolvasom

Ha volt is tüske, nem egymásra haragudtunk - Demeter Bence

2022.11.02 - 03:00
Gyakran előfordul, hogy egy rajtunk kívül álló döntés miatt újra kell terveznünk az egész életünket. Demeter Bence világbajnok öttusázó bizonytalanságok között él évek óta. Hogy lehet a folyamatos változások ellenére nem feladni?
Elolvasom
Szilágyi Áron: Belülről akartam a sikert

Szilágyi Áron: Belülről akartam a sikert

2022.10.26 - 02:00
Szilágyi Áron, az egyik legeredményesebb magyar sportoló az elsők között állt ki és mondta, a mentális felkészülés ugyanolyan fontos, mint a fizikai edzés. Mikor tudatosult benne a tehetsége? Mitől olyan fegyelmezett? Milyen taktikával készült az egyes olimpiákra? Erről mesél Epres Panninak. Majd L. Stipkovits Erika pszichoterapeuta arról beszél, hogy mi kell ahhoz, hogy kiegyensúlyozottnak érezzük magunkat.
Elolvasom
Háfra Noémi: Már csak a testem volt ott, a lelkem nem

Háfra Noémi: Már csak a testem volt ott, a lelkem nem

2022.10.19 - 02:00
A folyamatos megfelelési kényszerrel sokan küzdenek. Főleg, ha már fiatalon tehetségnek kiáltanak ki. Ebben az epizódban Epres Panni Háfra Noémi kézilabdázóval beszélget, akitől világklasszis képességei miatt nagyon sokat vártak. És persze ő is magától. Hogyan jut el egy 23 éves fiatal, hogy kiégéssel küzdjön? Mit érzett, amikor először jött a pánikroham? Hogyan tudta azt mondani, hogy elég ebből a teljesítmény-hajhászásból? Majd L. Stipkovits Erika pszichoterapeuta a pánikbetegségről beszél.
Elolvasom
Buzsáky Ákos: Örömforrást kerestem és függővé váltam

Buzsáky Ákos: Örömforrást kerestem és függővé váltam

2022.10.12 - 02:00
A kényszerű visszavonulás traumatikus is lehet. Buzsáky Ákos futballistának 33 évesen, egyik napról a másikra szembe kellett néznie azzal, hogy vége a profi sportolói karrierjének.
Elolvasom

Cseh László: Bátornak kellett lennem

2022.10.05 - 02:00
Biztosan a teljesítménykényszer hozza ki belőlünk a maximumot. Cseh László sikeres sportolóként jött rá, hogy ártó közeg veszi körül.
Elolvasom

Készüljetek, indul a második évad!

2022.09.27 - 02:00
Ebben az évadban sportolókkal beszélgetek, arról, hogy nekik mennyire könnyű. vagy nehéz.
Elolvasom

Tényleg ne veszekedjenek a szülők a gyerek előtt?

2022.06.29 - 02:00
Lehet-e jó oldala, ha a gyerek náthás? Vagy ha megy a hasa? Vagy ha egyfolytában sír? Minderre választ kapunk Gyerekes gondolatok című könyvből, ami nem bölcs intelmeket osztogat, inkább együttgondolkodásra hív. A szerzővel, Herner Dorka pszichológus-coach-csal beszélgetek a gyereknevelésről, vagyis inkább ahogy ő hívja, a gyerekek terelgetéséről.
Elolvasom

Életciklusokhoz kötődő hullámvölgyek

2022.06.15 - 03:00
Ebben az epizódban életünk azon hullámvölgyeiről lesz szó, amik a korunkból, életciklusainkból következik. Például, hogy felnőttek leszünk, hogy családot alapítunk, hogy elkezdünk munkába járni, vagy épp a nyugdíj miatt abbahagyjuk. Dr. Belső Nóra pszichiáter vallja, ha ismerjük ezeket a jellegzetes életszakaszokat, akkor könnyebben birkózunk meg a változásokkal, félelmeinkkel. Erről beszélgetünk az Életciklusok és hangulatzavarok című könyve alapján.
Elolvasom

Miért követem el ugyanazokat a hibákat, amiket a szüleim is elkövettek?

2022.06.01 - 03:00
Én is gyakran felteszem ezt a kérdést magamnak. L. Stipkovits Erika szakpszichológus Szeretettel sebezve című könyve segíthet eldönteni, hogy milyen szülők vagyunk, és változtathatunk-e azon, amit otthonról hoztunk.
Elolvasom

Van olyan, hogy jó válás?

2022.05.18 - 02:00
El lehet úgy válni, hogy a gyerekek a legkevésbé sérüljenek? Létezik jó válás? A Ketten háromfelé című könyv ezekre adja meg a választ. Ráadásul egy konkrét integratív terápián keresztül mutatja be, mi játszódik le egy kiskamasz lelkében, ha a szülei válnak. A szerzővel, Deliága Éva gyerekpszichológussal beszélgetek tapasztalatairól.
Elolvasom

Élet autizmus spektrum zavarral

2022.05.04 - 03:00
Az epizód főszereplője egy különleges fiatal nő, aki sok év után kapott választ arra, miért érzi magát kívülállónak. Lizanka 32 évesen kapta a diagnózist autizmus spektrum zavarról. Korábban súlyos pszichiátriai problémákkal kezelték, végül kitartó önismereti munkával sikerült megtalálnia a helyét a világban. Útjáról, Lizanka címmel írt könyvet Orosz Ildikó. Vele és Lizankával beszélgetek.
Elolvasom

Miért fontos az önismeret?

2022.04.20 - 03:00
Ebben az epizódban arról lesz szó, mennyire ismerjük magunkat. Hiszen az önismeret rögös ösvény, minden kanyarban tartogat valami meglepőt. A vendégem pedig Szabó Eszter, aki társszerzője a 20 önismereti kérdés és válasz című pszichológiai kézikönyvnek, ami szerintem sokaknak segíthet.
Elolvasom

Indul a Neked könnyű!, Epres Panni műsora

2022.03.16 - 08:38
A lelki jólléthez tudatosságra, őszinteségre és sok beszélgetésre van szükségünk. A Neked könnyű! podcastben pont erre számíthatsz. Iratkozz fel, mert hamarosan jön az első rész!
Elolvasom
Hogyan pusztít egy nárcisztikus ember?

Hogyan pusztít egy nárcisztikus ember?

2022.03.23 - 04:00
Ebben az epizódban a nárcisztikus személyiségzavarról lesz szó Orvos-Tóth Noémi Egy nárcisztikus hálójában című könyve alapján. Manapság egyre többen szenvednek önmaguk vagy a környezetükben élők nárcizmusától. Kérdés, miként lehet felismerni a tüneteket, lehet-e azokat enyhíteni, illetve van-e kiút egy ilyen kapcsolatból?
Elolvasom

Tanulható-e a boldogság?

2022.04.06 - 03:00
Sokszor azt gondoljuk, nem lehetünk boldogok, ha nincs párkapcsolatunk, gyerekünk, elég pénzünk, vagy ha már nem vagyunk fiatalok. Ugyanakkor bűntudatunk is van, ha azt érezzük, minden rendben van. Ebben az epizódban Nagy Henriett klinikai szakpszichológussal beszélgetek, aki a Lehetnénk-e boldogabbak című könyvében feszegeti a kérdést, tanulható-e a boldogság.
Elolvasom

Műsorvezető

Epres Pannit a legtöbben divatmodellként ismerik, hosszú nemzetközi divatipari karrier után jelenleg is számos luxus és prémium kategóriás márka arca. 2022 márciusa óta a Betone Studio pszichológiai témájú műsorának, a Neked könnyűnek a műsorvezetője.

Támogatás