Inno Sapiens

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem jövőformáló podcastje az innovációról, az üzleti élet és a felsőoktatás együttműködési lehetőségeiről.

Most játszott: A jövő gyógyszeripara

Iratkozz fel!

Brandcast

A jövő gyógyszeripara

Az Inno Sapiens második epizódja a modernizálódó gyógyszergyártás témakörével foglalkozik. Ebben a műsorban szintén bemutatkozik a BME egyik laborja, ahol a folyamatos gyógyszergyártás, valamint a homogenizálás metódusával ismerkedhetünk meg. „A gyógyszeriparban a modern műszereket kötelező lesz használni a jövőben. Itt szerencsére egy helyen elérhető az összes modern műszer. Együtt dolgozunk phd és graduális hallgatókkal, akik a jövőben használható, fontos tudást kapnak itt, mert ezek a technológiák el fognak terjedni, például a sokváltozós adatelemzés is” – mondta el dr. Nagy Zsombor laborvezető.

Az adás második felében a BME és a Richter gyógyszeripari vállalat közötti együttműködést ismerhetjük meg, amiről Dr. Greiner István, a Richter kutatási igazgatója, valamint dr. Marosi György, a Műegyetem professzora beszél. Az epizód végén pedig bemutatkozik a BME SmartSense elnevezésű startup csapata is, amely okos szenzorok fejlesztésével foglalkozik. 

„Fontos, hogy a fejlesztési és gyártási folyamatok minél gyorsabbak lehessenek. A mi szenzorunk abban segít, hogy ne kelljen például három napot várni egy termék gyártása során, hanem valós időben tud információt biztosítani a fejlesztő, illetve a szakemberek számára. Ez a vírushelyzetben is fontos” – árulta el a szintén a BME Z10 inkubációs központjában dolgozó csapat alapítója, Borsos Ákos vegyészmérnök.

Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices

Iratkozz fel!