Éljen a magyar szabadság!

Sorozat a magyarok és a szabadság összetett viszonyáról.
Most játszott:

Iratkozz fel!

Original

Amíg nem vagyok bezárva, addig szabad vagyok

2022.12.05 - 03:00
Balogh Levente az egyik legsikeresebb hazai vállalkozó, jelentős vagyonnal és tévés szerepléseinek köszönhetően jelentős ismertséggel. Hogyan gondolkodik az ember a szabadságról, ha elvileg mindent megengedhet magának? Mit tekint feladatának? Megkörnyékezte-e valaha a politika? Erről is beszélgettünk ebben az epizódban.
Elolvasom

Tőlünk akarják megvédeni a gyerekeket

2022.11.28 - 03:00
Kristófy Mária 55 évesen beszélt először olyan emberrel, aki megértette mit jelent leszbikusnak lenni. Csak ezt követően tudta meg mit jelent a kamaszos, lángoló szerelem és milyen egy testileg-lelkileg kiegyensúlyozott párkapcsolat. Azóta szabadon él és azért dolgozik, hogy másoknak ne kelljen titokban leélni az életüket.
Elolvasom
Létezik egyáltalán szabad akaratunk, vannak-e saját döntéseink?

Létezik egyáltalán szabad akaratunk, vannak-e saját döntéseink?

2022.11.21 - 03:00
Tilesch György kutató az életét arra tette fel, hogy a mesterséges intelligencia felelős felhasználása mellett érveljen, és erről győzze meg a politikusokat és a világ vezető üzletembereit. Mennyire vagyunk szabadok egy olyan világban, amikor párhuzamosan rengeteg valóság létezik és algoritmusok határozzák meg, milyen információkhoz jutunk hozzá?
Elolvasom
Aki szabadságot keres, az jó dolgot keres - Dr. Török Csaba

Aki szabadságot keres, az jó dolgot keres - Dr. Török Csaba

2022.11.14 - 03:00
Mit jelent a biblikus szabadság, hogyan értelmezhető mindez napjainkban? Mit gondol a magyar katolikus egyház és Vatikán viszonyáról? Miért ítéli el még mindig a homoszexualitást a legtöbb, magát katolikusnak valló politikus és egyházi vezető? Sok más mellett ezekről a témákról beszélgettünk Dr. Török Csaba katolikus pappal, az esztergomi székesegyház vezető plébánosával.
Elolvasom

A magyarokban a félelem erősebb, mint a szabadságvágy

2022.11.05 - 03:00
Mihalics Lili a Diákok a tanárokért nevű diákszervezet egyik aktivistája, aki szentül hisz abban, hogy kitartó és törvényes akciókkal lehet változást elérni a krízisben lévő oktatási rendszerben. Szerinte a magyarok azért nem lépnek fel aktívabban a szabadságuk érdekében, mert bennük van a reflex, hogy jön a fekete autó.
Elolvasom

Nekem mindig nagy volt a pofám - Miklósi László

2022.10.29 - 02:00
Miklósi László közel negyven éve tanít történelmet. Pályája során többször találkozott azzal, milyen amikor a politika akarja megmondani, hogy mit és hogyan kell tanítani. Ő azonban soha nem foglalkozott a hatalom ilyen szándékaival, meggyőződése és tudása szerint tanít az egyre nehezedő körülmények ellenére is.
Elolvasom

Csak annyit kiabálok, amennyit feltétlenül muszáj - Fahidi Éva

2022.10.22 - 02:00
Fahidi Éva 97 éves, holokauszttúlélő. Élete java részét a XX. században élte le, Magyarországon, olyan rendszerekben, amelyek saját állampolgáraik szabadságára és életére törtek. Éva az élete során többször is megtapasztalta, hogy milyen az, amikor az ember szabadságát korlátozzák vagy akár teljesen megpróbálják elvenni. De közben azt is tudja, hogy mit jelent a teljes szabadság érzése.
Elolvasom

Indul az Éljen a magyar szabadság!

2022.10.17 - 20:10
Mi magyarok ugyanis furcsán állunk a szabadsághoz. Azt mondjuk, hogy a legfontosabb alapértékünk, de jól tűrjük, ha felülről mondják meg nekünk, mi történjen. Miért van ez a kettősség? Létezik-e objektív szintje a szabadságnak? És mit tennénk meg érte?
Elolvasom

Műsorvezető

Batiz Andrást korábban televíziós műsorvezetőként ismerte meg az ország, az utóbbi időben pedig saját cégét, az Impact Worksöt vezeti, tréner és tanácsadó.

Támogatás