Egyszer lent

Egy podcast azokról, akiknek hatalmas pofont adott az élet. Megjárták a gödör mélyét, de sokkal erősebben kerültek ki belőle.

Most játszott: Sárdi Mária - Kislány a pokolban (18)

Sárdi Mária - Kislány a pokolban (18)

Sárdi Máriát 15 évesen deportálták a Bergen-belseni koncentrációs táborba, ahol embertelen körülmények között tartották. Édesanyja a karjai között hunyt el, a nagymamája nem sokkal utána. Egyiküket sem tudta megsiratni, mert “a lágerben kiapadnak a könnyek”. Miután csontsoványra fogyva sikerült hazavergődnie, megpróbálta teljesen maga mögött hagyni azokat a borzalmakat, amiket átélt. 50 évig teljesen magába temette minden fájdalmát. Még a gyermekei sem tudtak semmit édesanyjuk múltjáról. Fél évszázad után mégis úgy döntött, hogy előveszi naplóját, amit még kislányként kezdett írni, és a deportáláskor abbahagyta. Elhatározta, hogy mindent elmond. 

Ez a történet a túlélésről, az önfeláldozásról, a történelem egyik legsötétebb időszakáról szól, amelyről egy gyermek ír fejlegyzéseket a naplójában. A címe: kislány a pokolban.

A napló könyv formájában is elérhető >>>


Ha tetszett ez az epizód, akkor kérlek értékeld öt csillaggal. Iratkozz fel a csatornánkra, hogy ne maradj le a következő részekről. A betone.hu oldalon pedig megtalálod az összes többi műsorunkat. Hírlevelünkben hetente küldünk neked olyan podcasteket, amelyeket neked válogattunk össze a világ minden tájáról.

Az epizód alkotói:

Műsorvezető: Lovas Rozi

Szerkesztő, szövegíró: Spira Eszter Mirjam

Dramaturg és társszövegíró: Horváth János Antal

Hangmérnök: Kozma Ádám

Zenei- és utómunka szerkesztő: Szűts Dániel

Showrunner: Orsós Lajos

Kreatív producer: Román Balázs

Producer: Hampuk Richárd


Kattints és Iratkozz fel a hírlevelünkre

További műsoraink a betone.hu-n

Facebook: Betone

Instagram