Egyszer lent

Egy podcast azokról, akiknek hatalmas pofont adott az élet. Megjárták a gödör mélyét, de sokkal erősebben kerültek ki belőle.

Most játszott: Össze kell szorítani a fogad és el kell kezdeni hízni - Bánlaki D. Stella (18)

Össze kell szorítani a fogad és el kell kezdeni hízni - Bánlaki D. Stella (18)

Az evészavarok más mentális betegségekhez viszonyítva fiatalnak számítanak, de a probléma nem az. Például Árpádházi Szent Margit és Sissi kapcsán is maradt kultúrtörténeti emlék, miszerint talán evészavarral küzdöttek, ennek ellenére az anorexia nervosát csak 1873-ban, a bulimia nervosát 1979-ben írták le önálló betegségként. 

Talán ez az egyik oka annak, hogy mindkét problémát számos sztereotípia, félreértés övezi. Bánlaki D. Stella, prima primissa junior díjas újságíró, a Forbes magazin főmunkatársa éppen azért töri meg a témát övező csendet, hogy leszámoljon a félreértésekkel. Ír, előadásokat tart, nyíltan vállalja problémáját és ezzel azoknak is segíteni szeretne, akiknek mást jelent az evés, mint a átlagembernek. 

16 éves korában kezdődött testkép- és evészavara. Bulimiája, amit az anorexia váltott végigkísérte a felnőtté válását és mély nyomot hagyott benne. De megtanult boldog, kiegyensúlyozott életet élni; a sötét pillanatok már nem gyűrik maguk alá, és nem az evés, vagy a „nemevés” mozgatja a mindennapjait. Ma már ő irányít. 

Alkotók

Műsorvezető: Lovas Rozi 

Szerkesztő, vágó: Puss Máté Bence 

Produkciós vezető: Grőger Dia 

Zenei- és utómunka szerkesztő: Szűts Dániel 

Kreatív producer: Román Balázs 

Producer: Hampuk Richárd


Kattints és Iratkozz fel a hírlevelünkre

További műsoraink a betone.hu-n

Facebook: Betone

Instagram