BETONE ORIGINAL

2018-ban beleszerettünk a podcast médiatípusba, ezért létrehoztuk a BETONE-t és elkezdtünk műsorokat készíteni. Akkor és most is az a célunk, hogy a felszínes, pörgős médiazaj helyett (vagy mellett) minél többeknek adjunk jó minőségű, hasznos és értékes tartalmat. Olyan műsorokat hozunk létre, amik nem elveszik az idődet, hanem értékesebbé teszik. Ha szereted a minőségi műsorokat, érdekelnek a társadalmi kérdések, a pszichológia, a tudomány, az üzlet, ez a műsorfolyam tetszeni fog.

www.betone.hu

Most játszott: Vendégünk Krusovszky Dénes

Iratkozz fel!

Original

Vendégünk Krusovszky Dénes

Krusovszky Dénes az elmúlt években számos irodalmi elismerést begyűjtött, harminc évesen megkapta a József Attila díjat, idén pedig a Libri Irodalmi Díj közönségdíjas alkotása lett legújabb könyve, az Akik már nem leszünk sosem.

A díjnyertes regény egymástól látszólag különálló szálakból építkezik. A főszereplő, Lente Bálint, aki 2013-ban a fővárosból elindul Debrecenbe az anyjához, de közben meglátogatja 4 éve nem látott barátját, Tubát, hogy együtt érkezzenek meg ismerőseik esküvőjére. A regényben van egy 1986-ban és egy 1956-ban játszódó szál is, amelyek a regény végére természetesen összeállnak.

Krusovszky Dénest a regényről kulisszatitkairól, a díjakról, a hétköznapi emberek történeteiről és személyes olvasási szokásairól kérdeztük.

A műsor második vendége Szabó Simon színész, rendező, aki két könyvet választott kedvencként. Az egyik Michael Ende: A ​végtelen történet, illetve Cormac McCarthy: Az ​út című regényét. Szabó Simon nemcsak azt meséli el, miért választotta ezt a két könyvet, hanem azt is, hogy mit ad neki egy film és mennyiben más egy könyvben olvasott történet.

A műsor elején, Krusovszky Dénes megemlítette John Williams: Stoner című könyvét, ami Szabados Áginak is az egyik kedvence, ezért személyes könyvajánlójában erről a regényről mesél.

A műsorban elhangzó könyvek:

Krusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosem

Michael Ende: A ​Végtelen Történet

Cormac McCarthy: Az ​út

John Williams: Stoner

Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices

Iratkozz fel!