BETONE ORIGINAL

2018-ban beleszerettünk a podcast médiatípusba, ezért létrehoztuk a BETONE-t és elkezdtünk műsorokat készíteni. Akkor és most is az a célunk, hogy a felszínes, pörgős médiazaj helyett (vagy mellett) minél többeknek adjunk jó minőségű, hasznos és értékes tartalmat. Olyan műsorokat hozunk létre, amik nem elveszik az idődet, hanem értékesebbé teszik. Ha szereted a minőségi műsorokat, érdekelnek a társadalmi kérdések, a pszichológia, a tudomány, az üzlet, ez a műsorfolyam tetszeni fog.

www.betone.hu

Most játszott: Mitől lettek ennyire sikeresek a Kuflik?

Iratkozz fel!

Original

Mitől lettek ennyire sikeresek a Kuflik?

Kukac és kifli keverékei, az elhagyatott réten élnek és mindig történik körülöttük valami izgalom. Találkozhatunk velük rajzfilmsorozatban, a Youtube-on, de akár plüssök, társasjáték vagy kártyajáték formájában is megvásárolhatjuk őket. Ők nem mások, mint a Kuflik. Ebben az epizódban Dániel András, a Kuflik megalkotója mesél a kedves kis lények születéséről és arról, hogy mi történik velük az elhagyatott réten. Eddig 15 Kufli-könyv jelent meg, amik nagyon sikeresek a gyerekek, de a felnőttek körében is. Dániel András szerint mindennek az alapja a szabadság, a Kufliktól pedig ezt a szabad életérzést, valamint a problémák közös megoldását és a humor fontosságát is eltanulhatjuk.

Bánvölgyi Tamást, a Szegedi Nemzeti Színház színészét olyannyira magával ragadta Charles Bukowski a Posta című regénye, hogy azt egy road movie jellegű előadás formájában színpadra is vitte. Immár negyedik éve játsszák a Vissza a feladónak című produkciót, amiben Tamás szerint a legjobb, hogy a könyv alapján egyszerű, hétköznapi stílusban tudják megragadni a közönség figyelmét. 

Szabados Ági az adventre hangolódva Maja Lunde Hónővér című felnőtt-mesekönyvét ajánlja.

 

A műsorban elhangzó könyvek:

Dániel András Kufli-sorozata 

Charles Bukowski – Posta

Charles Bukowski – Tótumfaktum

 

Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices

Iratkozz fel!