BETONE ORIGINAL

2018-ban beleszerettünk a podcast médiatípusba, ezért létrehoztuk a BETONE-t és elkezdtünk műsorokat készíteni. Akkor és most is az a célunk, hogy a felszínes, pörgős médiazaj helyett (vagy mellett) minél többeknek adjunk jó minőségű, hasznos és értékes tartalmat. Olyan műsorokat hozunk létre, amik nem elveszik az idődet, hanem értékesebbé teszik. Ha szereted a minőségi műsorokat, érdekelnek a társadalmi kérdések, a pszichológia, a tudomány, az üzlet, ez a műsorfolyam tetszeni fog.

www.betone.hu

Most játszott: Cukormentes karácsony

Iratkozz fel!

Original

Cukormentes karácsony

Iklódi Dóráról néhány évvel ezelőtt kiderült, hogy inzulinrezisztenciája van. Ez egy gyakori anyagcsere-rendellenesség, nagyjából minden tizedik ember érintett a fejlettt nyugati világban és elsősorban a helytelen táplálkozás az oka. 

Dóra az első kétségbeesés után elkezdte kutatni a szakirodalmat, megkeresni azokat a hozzávalókat, amik helyettesíthetik a cukrot és a gyorsan felszívódó szénhidrátokat. A kutatásból sokféle recept lett, amiket első körben az Instagramon osztott meg, később a receptek könyvvé álltak össze. 

A műsorban beszélgetünk az inzulinrezisztenciáról, azokról az ételekről, amiket érdemes fogyasztani és arról is, hogyan élhető túl nagyobb veszély nélkül egy karácsonyi vendégjárás. 

A műsor második vendége Böszörményi Gyula író, akit élete legfontosabb könyvéről kérdeztünk. A beszélgetés különlegessége, hogy őt Kadarkai Endre kérdezte, mivel Böszörményi Gyula a Felforgatók című podcast december 25-én megjelenő epizódjának főszereplője. 

A műsor végén Szabados Ági Sophie Collins: Kahlo című könyvét ajánlja, amely gyönyörű infografikákon keresztül mutatja be a híres festőnő életét.  

A műsorban elhangzó könyvek:

Iklódi Dóra: Cukormentes ​örömök

Esterházy Péter: Harmonia ​Caelestis

Sophie Collins: Kahlo

 

Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices

Iratkozz fel!