BETONE ORIGINAL

2018-ban beleszerettünk a podcast médiatípusba, ezért létrehoztuk a BETONE-t és elkezdtünk műsorokat készíteni. Akkor és most is az a célunk, hogy a felszínes, pörgős médiazaj helyett (vagy mellett) minél többeknek adjunk jó minőségű, hasznos és értékes tartalmat. Olyan műsorokat hozunk létre, amik nem elveszik az idődet, hanem értékesebbé teszik. Ha szereted a minőségi műsorokat, érdekelnek a társadalmi kérdések, a pszichológia, a tudomány, az üzlet, ez a műsorfolyam tetszeni fog.

www.betone.hu

Most játszott: A magyar kokainbárók nyomában

Iratkozz fel!

Original

A magyar kokainbárók nyomában

Dezső András újságíró, már az első, a Maffiózók mackónadrágban című könyvével is nagy sikereket ért el. Akkor a magyar szervezett bűnözést kutatta fel a ‘70-es évektől kezdve. A Maffiózók sikere után az elkészült a második könyve, a Magyar kóla, ennek kapcsán beszélgettünk vele. 

A könyv felkutatja a magyar kokain útját a kezdetektől napjainkig. András a műsorban beszél oknyomozói módszerekről, a kora budapesti éjszakai életről. Kiderül, hogy vajon miért nyúlnak a droghoz, akik használják, és hogy léteznek-e magyar Pablo Escorbarok. 

Az Életem könyve rovat eheti vendége Takács Ákos, a Red Bull Pilvaker megálmodója. Ákos meglehetősen fiatalon került a Red Bullhoz gyakornokként, ahol azóta már vezető pozícióban dolgozik. Mesél nekünk a rendezvény utóéletéről, az olvasáshoz való viszonyáról, és azt is elárulja, miért Márai Sándor, Az Igazi című regénye élete könyve. 

A műsor végén Szabados Ági is ajánl egy letehetetlen olvasmányt.

A műsorban elhangzó könyvek:

Dezső András - Maffiózók mackónadrágban

Dezső András - Magyar kóla - A kokain útja magyarországon

Márai Sándor - Az Igazi

Kiss Nikoletta - Régmúlt napok fénye

 

Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices

Iratkozz fel!