Kortárs felbeszélések

Kortárs magyar irodalom és hangoskönyv újratöltve. 27 történet, 27 elképzelt világ a Radnóti Színház színészei által felbeszélve. A podcast műsorvezetője Till Attila.
Most játszott: Háy János: Egy férfi

Iratkozz fel!

Brandcast

Háy János: Egy férfi

Háy János novelláit szinte azonnal fel lehet ismerni, elég elolvasni az első néhány mondatot. Elbeszélőjük többnyire nem egy mindent tudó, semleges narrátor, de nagyon gyakran nem is az egyik szereplő, hanem a kettő keveréke. 

Nyáry Krisztián ajánlója

„Benyomta a mobilon a lány számát – olvassuk a Házasságon innen és túl című kötet egyik, szakításról szóló történetében. – Szia, mondta, s hogy nem, hogy ő tulajdonképpen, s ezt nehéz elmondani, de a lányt már nem szereti. Olcsó volt a hívás, mert azonos szolgáltatónál voltak.” 

Az olvasó szívesen megy bele ebbe a „kint is vagyok, bent is vagyok” játékba. Hiszen túlon túl ismerősek az elhibázott vagy csak vakvágányra futott párkapcsolatokról szóló történetek ahhoz, hogy szívesen bújjunk a szereplők bőrébe, de azért felettük állónak sem akarjuk érezni magukat. 

Az Egy férfi című novella egy középkorú férfi életdilemmájába enged betekintést: ellaposodott házasságát vagy gyerekre vágyó, fiatal szeretőjét válassza-e inkább. Az igazi kérdés azonban nem ilyen egyszerű: Lehet, hogy a félelem, a gyávaság és a lelkiismeret-furdalás kényszeríti ki legfontosabb döntéseinket?

 

Iratkozz fel!