Inno Sapiens

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem jövőformáló podcastje az innovációról, az üzleti élet és a felsőoktatás együttműködési lehetőségeiről.

Most játszott: A jövő járműipara

Iratkozz fel!

Brandcast

A jövő járműipara

Az Inno Sapiens jövőformáló podcast sorozat első epizódjában Közép-Európa legnagyobb kapacitással bíró, hibrid meghajtású motorok tesztelésére létrehozott innovációs laborjában tehetünk audió sétát. Joós Andrea műsorvezető a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen található laboratóriumban Becker Péter laborvezetővel, valamint a Rolls-Royce Hungary Kft. egyik igazgazójával, Zeitler Balázzsal beszélget. 

Az adásból az is kiderül, milyen eredményeket értek el a többéves együttműködés során, de arról is szó esik, hogy a legfőbb cél gazdaságilag fenntartható módon, a lehető legjobb technológiákat ötvözve kiemelkedő színvonalat nyújtani az elektronika-, a villanymotor- és a közlekedési szektor számára.

Dr. Balázs Gergely, a Rolls-Royce magyarországi eAircraft csapatának vezetője mutatja be az együttműködés legnagyobb beruházásait: a gépeket és a technológiai fejlesztéseket. A Betone Studio gondozásában készült Inno Sapiens podcast első epizódjából megtudhatjuk azt is, hogy a labor különlegessége, hogy az adott vállalat vagy ügyfél igényeihez tudják konfigurálni. A beszélgetésből az is kiderül, hogy bár a Műegyetem a hallgatói az elektromos járművek elterjedését igyekeznek megvalósítani, ez azonban a szakemberek szerint – az elektromos töltés bonyolultsága és további fejlesztések szükségessége miatt – egy ideig még várat magára.

A műsor második felében Déri Huba, a BME Z10 inkubációs központban dolgozó Rollin Technologies startup csapat társalapítója legújabb, saját fejlesztésű indukciós áramkörének pozitív hatásairól mesél, amely az elektronikus rollerek töltési költségét és amortizációját csökkenti és még városfejlesztési funkcióval is bír.

Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices

Iratkozz fel!