Egyszer lent

Egy podcast azokról, akiknek hatalmas pofont adott az élet. Megjárták a gödör mélyét, de sokkal erősebben kerültek ki belőle.

Most játszott: Karafiáth Orsolya: a szégyenen kellett átlépnem (18)

Karafiáth Orsolya: a szégyenen kellett átlépnem (18)

Ma Magyarországon a becsült adatok alapján legalább egymillió alkoholista él - bár a téma nem kifejezetten tabu, a szégyenérzet miatt, vagy a betegségtudat hiányában a legtöbben hallgatnak problémájukról, így az, hogy hányan élik mindennapjaikat az alkohol diktálta beosztásban, nehezen mérhető. A saccolt számok alapján minden családra jut legalább egy ember, akinek gondja van az itallal.

Karafiáth Orsolya költő, fordító, publicista szenvedélybeteg családba születettt, aki nem alkoholista volt, az morfiumot tolt, vagy szerencsejátékozott. Nem csoda ha gyerekként azt látta, hogy ha bármilyen öröm, bánat, feszültség vagy ünnepelni való van, akkor azt kemény ivászattal kell oldani. 13 évesen rúgott be először, ami rettenetes élményhez vezetett, de a kamaszkor és főleg az egyetemi időszak, mint ahogyan sokaknál Orsinál is az egyre gyakoribb és egyre súlyosabb berúgásról szólt.

Hogyan kezdődött az egész? Mik volt az első gyerekori élmények? Hogyan vált egyre súlyosabbá a helyzet? Mikor érezte meg először, hogy kicsúszott a kezéből a gyeplő, hogyan volt képes megállítani egy ennyire erős szenvedélyt?

Az Egyszer lent podcast ebben az epizódjában a leggyakoribb magyar függőség, az alkoholizmus okozta súlyos magánéleti és szakmai válságról és a kilábalásról lesz szó. 

Alkotók

Műsorvezető: Lovas Rozi 

Szerkesztő, vágó: Puss Máté 

Produkciós vezető: Grőger Dia 

Zenei- és utómunka szerkesztő: Szűts Dániel 

Kreatív producer: Román Balázs 

Producer: Hampuk Richárd

 

Kattints és Iratkozz fel a hírlevelünkre

További műsoraink a betone.hu-n

Facebook: Betone

Instagram