Egyszer lent

Egy podcast azokról, akiknek hatalmas pofont adott az élet. Megjárták a gödör mélyét, de sokkal erősebben kerültek ki belőle.

Most játszott: Ez nem egy sorscsapás, ez az élet természetes része - Epres Attila (18)

Ez nem egy sorscsapás, ez az élet természetes része - Epres Attila (18)

Epres Attila színművész 2015 nyarán furcsa duzzanatot vett észre a nyakán. Először nem foglalkozott vele, aztán elment orvoshoz, de minden lelete negatív lett. A duzzanat csak nem múlt el, így barátai és kollégái unszolására újra az orvosnál kötött ki, aki rákos megbetegedést diagnosztizált és elmondta milyen forgatókönyvek szerint alakulhat Attila jövője. 

A színész több alkalommal is eljátszott a halál gondolatával. Aprólékosan végiggondolta mit tehet, ha vesztésre áll az egészségéért vívott harcban; hogyan rendelkezhet élete befejezéséről önmaga? Végül arra jutott, hogy nem ezek a fontos kérdések. Úgy döntött élni szeretne, és meg fog gyógyulni. 

Ennek mikéntjét akkor még nem tudta, ma már igen. Idén lesz öt éve, hogy tünetmentes, így hamarosan hivatalosan is gyógyultnak számít majd.

A rákot persze nem mindenkinek sikerül leküzdenie, de az mindenkinek megnyugvást és reményt adhat, hogy ebből a félelmetes és mély gödréből is létezhet felfelé vezető út.

 

Alkotók

Műsorvezető: Lovas Rozi

Szerkesztő: Puss Máté Bence 

Felvételvezető: Dósa Márton

 Produkciós vezető: Pentelényi-Kovács Tímea 

Zenei- és utómunka szerkesztő: Szűts Dániel

Kreatív producer: Román Balázs

Producer: Hampuk Richárd


Kattints és Iratkozz fel a hírlevelünkre

További műsoraink a betone.hu-n

Facebook: Betone

Instagram