Egyszer lent

Egy podcast azokról, akiknek hatalmas pofont adott az élet. Megjárták a gödör mélyét, de sokkal erősebben kerültek ki belőle.

Most játszott: Az a jó az uszodában, hogy ott lehet sírni - Kiss Noémi

Az a jó az uszodában, hogy ott lehet sírni - Kiss Noémi

Kiss Noémi sportos családból származik. Édesanyja testnevelőtanár volt, és nagymamája is nagyon szerette a sportokat, ezért egészen kicsi korában megtanult úszni és kifejezetten tehetségesnek látták az úszóedzők, ezért sporttagozatos iskolába ment, aztán a Budapesti Honvéd, később a Spartacus versenysportolója lett. A Spartacusban Kiss László volt a vezetőedző, a fiatal tehetségeket pedig Túri György edzette személyesen. Noémit és Egerszegi Krisztinát is.

Az izgalmas versenysport azonban egyre jobban összeforrt az erőszakos edzési módszerekkel, aminek része volt a lelki és a fizikai bántalmazás, a folyamatos megalázás, de ez akkor gyerekként csak szimplán rossz élmény volt, fel sem merült bennük, hogy abba kellene hagyni az egészet, vagy hogy az erőszak nem egyenlő a versenyzéssel. 

Több mint két évtizeddel később, felnőttként, Szepesi Nikolett Én, a szexmániás című könyvének elolvasása után jött a szomorú szembenézés a traumákkal. Hogyan hordozod felnőttként, amit gyerekként kaptál? Hogyan lehet a nyilvánosság előtt begyógyítani a trauma okozta sebeket? És hogy engedi el versenysportolni a gyerekét az, aki átélt ilyen traumákat?

 

ALKOTÓK: 

Műsorvezető: Lovas Rozi

Szerkesztő: Vadász Zsófia 

Szövegíró: Horváth János Antal Zenei- és utómunka szerkesztő: Szűts Dániel 

Főszerkesztő: Neizer Anita

Kreatív producer: Román Balázs

Producer: Hampuk Richárd