BETONE ORIGINAL

2018-ban beleszerettünk a podcast médiatípusba, ezért létrehoztuk a BETONE-t és elkezdtünk műsorokat készíteni. Akkor és most is az a célunk, hogy a felszínes, pörgős médiazaj helyett (vagy mellett) minél többeknek adjunk jó minőségű, hasznos és értékes tartalmat. Olyan műsorokat hozunk létre, amik nem elveszik az idődet, hanem értékesebbé teszik. Ha szereted a minőségi műsorokat, érdekelnek a társadalmi kérdések, a pszichológia, a tudomány, az üzlet, ez a műsorfolyam tetszeni fog.

www.betone.hu

Most játszott: Vecsei H. Miklós és a Poket

Iratkozz fel!

Original

Vecsei H. Miklós és a Poket

Vecsei H. Miklósnak a könyv az, ami másoknak a mobiltelefon, pedig a kötelező olvasmányok majdnem elriasztották az olvasástól.

Annyira fontosnak tartotta az olvasást, hogy 2018-ban a Sztalker Csoport tagjaként ő volt az egyik alapítója a Poket kezdeményezésnek, aminek keretében Budapest frekventált pontjain könyvautomatává alakított italautomatákat helyeztek el. Azóta a összesen 22 könyvcímet jelentettek meg ebben a formátumban, és ezeket egységesen 990 forintért lehet megvásárolni. 

A Poket non-profit vállalkozás, a cél, hogy minél több fiatal vegyen kezébe könyvet. “A mostani fiatal generáció kilencven százaléka nem szeret olvasni” - mondta Vecsei H. Miklós, aki azt is hozzátette, a Poket missziója, hogy ezen változtasson. 

Ez annyira sikerült, hogy az Utas és holdvilág például 12.000 példányban fogyott el, de volt olyan könyv, egy Rejtő Jenő-alkotás, ami 20.000 példányban kelt el. 

Mi a Poket üzleti modellje? Hogyan választják ki a könyveket? Miért veszítette el a fiatal generáció a könyvek iránti érdeklődést? Hogyan formálták át az okostelefonok, a Facebook és az Instagram a fiatal generáció életét? Hogyan lehet kilépni ebből a világból Vecsei H. Miklós szerint? Mit jelent a csend és a zaj?   

A műsor második vendége Pokorny Lia színésznő, aki Bartis Attila A nyugalom című könyvét választotta aktuális kevdenceként. Szerinte Bartis úgy ír a szerelemről és a szülőkkel való kapcsolatról, ami egyszerre pusztítóan fájdalmas és puszítóan gyönyörű. 

Ezen a héten Szabados Ági Sarah Winman Bádogember című könyvét ajánlja. A könyv egyik főszereplője Dora, aki egész életében alárendelte magát férje akaratának, aztán egyszer csak egy tomblán olyan nyereményt választ, amit ő akar: egy Van Gogh-festményt. A könyvben egészen érzékletesen mutatja be a barátság és a szerelem közötti határvonalat és azt, hogy a szülőkhöz fűződő viszony mennyire meghatározza az életünket.  

 

A műsorban elhangzó könyvek:

Szerb Antal: Utas és holdvilág  

https://moly.hu/konyvek/szerb-antal-utas-es-holdvilag

Bartis Attila: A ​nyugalom

https://moly.hu/konyvek/bartis-attila-a-nyugalom

Sarah Winman: Bádogember

https://moly.hu/konyvek/sarah-winman-badogember

Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices

Iratkozz fel!