BETONE ORIGINAL

2018-ban beleszerettünk a podcast médiatípusba, ezért létrehoztuk a BETONE-t és elkezdtünk műsorokat készíteni. Akkor és most is az a célunk, hogy a felszínes, pörgős médiazaj helyett (vagy mellett) minél többeknek adjunk jó minőségű, hasznos és értékes tartalmat. Olyan műsorokat hozunk létre, amik nem elveszik az idődet, hanem értékesebbé teszik. Ha szereted a minőségi műsorokat, érdekelnek a társadalmi kérdések, a pszichológia, a tudomány, az üzlet, ez a műsorfolyam tetszeni fog.

www.betone.hu

Most játszott: Stephen King legjobb könyvei

Iratkozz fel!

Original

Stephen King legjobb könyvei

A Lapozz a 99-re! első adásának vendége Katona Ágnes krimiszerkesztő volt, aki azt mondta, hogy Stephen King úgy ír mint az angyalok és nincs jelentősége annak, hogy milyen műfajban dolgozik, csak annak, hogy hogyan ír. Ehhez képest sokan fanyalognak a horror és a thriller pápájától, aki annyi írt, hogy megszámolni is nehéz.

Kovács Krisztián, aki az Ectopolis kulturális portál főszerkesztője otthonában külön könyvespolcot szentelt Stephen King könyveinek és a megjelent művek mellett a szerző minden egyéb publikációját is olvasta, van amit nem is egyszer.

Nála a Stephen King-őrület egészen fiatal kamaszkorban kezdődött és a mai napig tart. Vele próbáltuk meg a lehetetlent, azaz összegyűjteni azt a három emblematikus könyvet, amiből megismerhető, megszerethető vagy megutálható Stephen King.

A kiválasztott művek kapcsán beszélgetünk a híres szerző életéről is. Milyen írók hatottak rá, hogyan lett híres, mit tudunk a házasságáról, gyerekeiről, a hírnévvel együtt beköszöntő drogos és alkoholista időszakról, a leszokásról, azaz mindenről, ami húsz percbe befér.

Az adás másdik vendége Makranczi Zalán, aki jelenlegi kedvencét, Jü Hua Kína ​tíz szóban című könyvét mutatja be, illetve azt is elmondja neki mit ad az olvasás és mikor van ideje erre.

A műsor végén Szabados Ági mesél heti kedvencéről, ami egy könnyedebb olvasmány: R. Kelényi Angelika Barcelona, ​Barcelona című könyve. A könyv egy írói ambícókat dédelgető brit bloggerlányról szól, aki egy szakmai útra Barcelonába megy, ahol természetesen kaladok sokasága vár rá. Aki szereti a katalán fővárost és a könnyed nyári olvasmnyokat, semmiképp ne hagyja ki - mondja Ági a könyvről.

Az adásban elhangzó könyek:

Stephen King: Ragyogás

Stephen King: Az

Stephen King: Állattemető

Jü Hua Kína ​tíz szóban

R. Kelényi Angelika: Barcelona, ​Barcelona

 

Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices

Iratkozz fel!