BETONE ORIGINAL

2018-ban beleszerettünk a podcast médiatípusba, ezért létrehoztuk a BETONE-t és elkezdtünk műsorokat készíteni. Akkor és most is az a célunk, hogy a felszínes, pörgős médiazaj helyett (vagy mellett) minél többeknek adjunk jó minőségű, hasznos és értékes tartalmat. Olyan műsorokat hozunk létre, amik nem elveszik az idődet, hanem értékesebbé teszik. Ha szereted a minőségi műsorokat, érdekelnek a társadalmi kérdések, a pszichológia, a tudomány, az üzlet, ez a műsorfolyam tetszeni fog.

www.betone.hu

Most játszott: Slammerből lett regényíró - beszélgetés Kemény Zsófival

Iratkozz fel!

Original

Slammerből lett regényíró - beszélgetés Kemény Zsófival

Szabados Ági ezen a héten Kemény Zsófival beszélgetett, aki 16 évesen kezdett slammelni, és azóta rengeteg műfajban kipróbálta magát. Kitűzött célja volt, hogy 20 éves kora előtt megírja az első könyvét, ami sikerült is, 20. születésnapja előtt egy nappal jelent meg első regénye Én még sosem címmel. 

Azóta már második regénye is megjelent, írt egy krimit Kondor Vilmossal közösen van egy verseskötete, Sophie Hard néven antiszexista rapdalokat ír, és mind ezek mellett pedig forgatókönyvírást tanul.  

  

A beszélgetésből kiderül az is, hogy milyen fiatal íróként a kritikák kereszttüzébe kerülni, hogy miért próbálja ki magát ennyi műfajban, és hogy milyen tervei vannak a jövőre nézve, mit gondol az édesapja, Kemény István kortárs költő a lánya műveiről.  

Milyen lehetett felnőni egy író családban? Vajon teljesen egyértelmű volt, hogy Zsófi is irodalommal fog foglalkozni? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Kemény Zsófi a mai epizódban, aki azt is elárulta, hogy milyen tervei vannak a 30. születésnapja után.

A műsor második vendége Péterfy Gergely író, aki élete meghatározó könyvének Gustave Flaubert Érzelmek iskolája című regényét választotta, valamint azt is elárulta nekünk, hogy hogyan hangolódik az írásra és mit jelent az, hogy beskálázós szöveg. 

Szabados Ági ezen a héten Kapitány-Fövény Máté, Ezerarcú függőség című könyvét mutatta be. 

A műsorban elhangzó könyvek: 

Kemény Zsófi: Én még sosem

Kemény Zsófi: Rabok tovább

Kemény Zsófi: Nyílt láng használata

Kemény Zsófi - Kondor Vilmos: Értetek teszem 

Gustave Flaubert: Érzelmek iskolája

Péterfy Gergely: A golyó, amely megölte Puskint

Kapitány-Fövény Máté: Ezerarcú függőség 

 

Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices

Iratkozz fel!