BETONE ORIGINAL

2018-ban beleszerettünk a podcast médiatípusba, ezért létrehoztuk a BETONE-t és elkezdtünk műsorokat készíteni. Akkor és most is az a célunk, hogy a felszínes, pörgős médiazaj helyett (vagy mellett) minél többeknek adjunk jó minőségű, hasznos és értékes tartalmat. Olyan műsorokat hozunk létre, amik nem elveszik az idődet, hanem értékesebbé teszik. Ha szereted a minőségi műsorokat, érdekelnek a társadalmi kérdések, a pszichológia, a tudomány, az üzlet, ez a műsorfolyam tetszeni fog.

www.betone.hu

Most játszott: Mi a baj a kötelező olvasmányokkal?

Iratkozz fel!

Original

Mi a baj a kötelező olvasmányokkal?

“A kötelező olvasmányok problémája csak egy tünet, az irodalomtanítás válságának egyik jele” - állítja Arató László, a Magyartanárok Egyesületének vezetője, akit arról faggattunk, miért olyan műveket erőltetnek rá a gyerekekre, amelyeket csak kevesen olvasnak el.

A beszélgetés a kérdés számos aspektusára rávilágít, kitér arra, miért lett kötelező olvasmány Jókai Mór Kőszívű ember fiai című könyve, mit gondolt Móricz Zsigmond a Légy jó mindhaláligról, amikor a saját gyerekei szerették volna elolvasni és arról is, hogy probléma lenne-e ha a Harry Potter lenne a kötelező.

A műsor további részében Juhász Anna irodalmár Lev Tolsztoj Anna Karenina című könyvét ajánlja, mint egyik kedvenc könyvét, majd Szabados Ági Jessie Burton Múzsa című könyvéről mesél.

**A műsorban elhangzó legfontosabb hivatkozások: **

Arartó László, Magyartanárok Egyesülete

Jókai Mór - Kőszívű ember fiai

Móricz Zsigmond -Légy jó mindhalálig

Lev Tolsztoj - Anna Karenina

Jessie Burton - Múzsa

Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices

Iratkozz fel!