BETONE ORIGINAL

2018-ban beleszerettünk a podcast médiatípusba, ezért létrehoztuk a BETONE-t és elkezdtünk műsorokat készíteni. Akkor és most is az a célunk, hogy a felszínes, pörgős médiazaj helyett (vagy mellett) minél többeknek adjunk jó minőségű, hasznos és értékes tartalmat. Olyan műsorokat hozunk létre, amik nem elveszik az idődet, hanem értékesebbé teszik. Ha szereted a minőségi műsorokat, érdekelnek a társadalmi kérdések, a pszichológia, a tudomány, az üzlet, ez a műsorfolyam tetszeni fog.

www.betone.hu

Most játszott: Magyar szex euróért - beszélgetés Munk Veronikával

Iratkozz fel!

Original

Magyar szex euróért - beszélgetés Munk Veronikával

Pár évvel ezelőtt egy olvasói levéllel kezdődött a történet. Egy piros lámpás negyed madame-ja írt az Index szerkesztőségének, aki elmesélte, hogy hogyan dolgoznak magyar nők legálisan szexmunkásként Németországban. Munk Veronika egyből izgalmasnak találta a témát és felvette vele a kapcsolatot. Nem sokkal később egy németországi kisvárosban Bremerhaven-ben találta magát, ahol megkezdte a kutatómunkát és elkezdte felderíteni a legális prostitúció árnyoldalait.

A könyvet olvasva kiderül, hogy a prostitúció hiába legális, a lányok kiszolgáltatottak, a futtatóik által kizsákmányoltak és nagyon nehéz ebből a kilátástalan helyzetből saját akaratukból kilépni.

Vajon jó, ha egy országban legális a prostitúció? Miért általános a droghasználat a lányok körében és hogy lehet ezen változtatni? Mennyi pénzt keres egy magyar prostituált Nyugat-Európában? Ezekről a kérdésekről mind beszélgettünk Munk Verával, aki azt is elárulta, hogy min dolgozik most.

A műsor második vendége Gáncs Kristóf az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója, aki élete meghatározó könyvének Erlend Loe: Doppler című regényét választotta. Kristóf felhívta a figyelmünket arra, hogy a skandináv irodalom nem csak a krimikről szól.

Szabados Ági ezen a héten Orvos-Tóth Noémi Örökölt sors című könyvét mutatta be.

A műsorban elhangzó könyvek:

Munk Veronika: Kéjutca

Erlend Loe: Doppler

Erlend Loe: Naiv. Szuper

Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors

(Epizód fotó: Huszti István)

Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices

Iratkozz fel!