Luxuséttermek, hotelek és a milliomosok titkai
Napjainkban gasztroforradalom zajlik, ma már mindenki tudja, mit jelent a Michelin-csillag vagy a fine dining, ami részben a számos gasztro-témájú tévéműsornak és magazinnak köszönhető. Kordos Szabolcs újságíró, a Hungary-sorozat szerzője írt már könyvet a taxisokról, a luxushotelekről, a magyar elit szórakozási szokásairól és az éttermek sötét oldaláról, legutóbb pedig pedig az elsőosztályú magyar éttermek világát mutatta be.
A beszélgetésből kiderül, mennyibe kerül a legmenőbb étteremben egy menü? Hogyan bírják a mesterszakácsok a folyamatos pörgést? Mennyire elterjedt a drog- és az alkoholfüggőség ebben a körben? De nemcsak a menő éttermek világáról beszélgettünk, szóba került Szabolcs korábbi sikerkönyve, a luxushotelekről szóló, vagy az elit szórakozási szokásait bemutató írás is.
A műsor második vendége Döbrösi Laura színésznő, aki Linn Ullmann: Áldott gyermek című könyvét mutatta be, majd az epizód végén Szabados Ági Sally Rooney: Normális emberek című művét ajánlotta, ami szerinte 2019 egyik legjobb könyve volt.
A műsorban elhangzó könyvek:
Kordos Szabolcs Restaurant, Hungary
Kordos Szabolcs: Luxushotel, Hungary
Sally Rooney: Normális emberek