BETONE ORIGINAL

2018-ban beleszerettünk a podcast médiatípusba, ezért létrehoztuk a BETONE-t és elkezdtünk műsorokat készíteni. Akkor és most is az a célunk, hogy a felszínes, pörgős médiazaj helyett (vagy mellett) minél többeknek adjunk jó minőségű, hasznos és értékes tartalmat. Olyan műsorokat hozunk létre, amik nem elveszik az idődet, hanem értékesebbé teszik. Ha szereted a minőségi műsorokat, érdekelnek a társadalmi kérdések, a pszichológia, a tudomány, az üzlet, ez a műsorfolyam tetszeni fog.

www.betone.hu

Most játszott: Könyv vagy film?

Iratkozz fel!

Original

Könyv vagy film?

Évente százával jönnek ki az eredetileg könyvben megjelent történetek filmes verziói, de a legtöbb esetben a filmek, sorozatok nézői nem is ismerik az eredeti forrást, mert a könyv nem volt siker.

“A filmtörténet kezdete óta az egyik legfontosabb alapelv, hogy előállhatsz egy új történettel, de sokkal egyszerűbb, ha azt mondod, hogy ez a film egy sikeres könyv nyomán született” - kezdte Réz András filmesztéta a megfilmesített könyvekről szóló beszélgetést.

Melyek voltak a filmtörténet első, nagy és híres adaptációi? Hogyan fordult meg a világ a Trónok harca sorozatos feldolgozása esetében? Mi történik, amikor a filmből készítenek könyvet? Melyek a jól sikerült filmadaptációk és melyek azok, amelyeket nem szabad megnézni? Réz András sok más mellett, ezekre a kérdésekre is válaszolt.

A műsor második vendége Kadarkai Endre, a hamarosan induló Felforgatók című podcast műsorvezetője. Endrének Márai Sándor Az igazi című könyve élete meghatározó olvasmánya. A történet a szerelemről szól és a műsorvezető azt is elmeséli, neki mit adott ez az olvasmány.

A héten Szabados Ági egy idősekről szóló könyvet választott. Hilary Boyd: Csütörtökön ​a parkban című könyve azt mutatja meg milyen az élet, a szerelem és a szexualitás idős korban.

A műsorban elhangzó könyvek:

Jules Verne Utazás ​a Holdba

Bram Stoker Drakula

Suzanne Collins Az ​éhezők viadala

Margaret Atwood: A ​szolgálólány meséje

George R. R. Martin: Trónok ​harca

Szvetlana Alekszijevics: Csernobili ​ima

Mihail Bulgakov: A ​Mester és Margarita

Jay Asher: Tizenhárom ​okom volt…

Stephen King: A ​ragyogás

Márai Sándor: Az igazi

Hilary Boyd: Csütörtökön ​a parkban

Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices

Iratkozz fel!