BETONE ORIGINAL

2018-ban beleszerettünk a podcast médiatípusba, ezért létrehoztuk a BETONE-t és elkezdtünk műsorokat készíteni. Akkor és most is az a célunk, hogy a felszínes, pörgős médiazaj helyett (vagy mellett) minél többeknek adjunk jó minőségű, hasznos és értékes tartalmat. Olyan műsorokat hozunk létre, amik nem elveszik az idődet, hanem értékesebbé teszik. Ha szereted a minőségi műsorokat, érdekelnek a társadalmi kérdések, a pszichológia, a tudomány, az üzlet, ez a műsorfolyam tetszeni fog.

www.betone.hu

Most játszott: Karanténpszichológia Almási Kittivel és Al Ghaoui Hesnával

Iratkozz fel!

Original

Karanténpszichológia Almási Kittivel és Al Ghaoui Hesnával

A könyves podcast 44. epizódjában annak járunk utána, mit tehetünk most, hogy fenekestül felfordult az életünk, hogyan lehetünk jobban, és hogyan vehetjük vissza az irányítást az életünk felett.

Dr. Almási Kitti, klinikai szakpszichológus mesélt arról, miért lehet, hogy amíg sokan élvezik az otthonlétet, és rég halogatott rendrakással, új hobbik kipróbálásával ütik el az időt, addig mások nagyon nehezen birkóznak meg a bezártság okozta stresszel. De lesz szó arról is, mit tanulhatunk kapcsolatainkról a kényszerű bezártságban vagy összezártságban.

Az Életem könyve rovat eheti vendége Al Ghaoui Hesna, riporter, külpolitikai újságíró és író, aki tudósításai során a háborús övezetekben tapasztalta meg azt az érzést, amikor nem tudni, mit hoz a holnap. A sors furcsa fintora, hogy ez az érzés most az otthonában is visszaköszön. Ehhez a témához kapcsolódik élete egyik meghatározó könyve, Brené Brown egyik bestsellere, a Bátraké a boldogság.

Ezen a héten Szabados Ági is kapaszkodót nyújt, de nem olvasmányok, hanem remek naplók által, amik segíthetnek a feldolgozásban, az önismeretben és a kiegyensúlyozottabb mindennapok megtalálásában.

 

A műsorban elhangzó könyvek:

Almási Kitti: Ki vagy Te? 

Al Ghaoui Hesna: Félj bátran

Al Ghaoui Hesna: Holli, a hős 

Brené Brown: Bátraké a boldogság

Corinne Sweet: Nyugalomnapló

Matthias Hechler: Sikernapló

Michelle Obama: Így ​lettem – Önismereti napló saját hangod megtalálásához 

Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices

Iratkozz fel!