BETONE ORIGINAL

2018-ban beleszerettünk a podcast médiatípusba, ezért létrehoztuk a BETONE-t és elkezdtünk műsorokat készíteni. Akkor és most is az a célunk, hogy a felszínes, pörgős médiazaj helyett (vagy mellett) minél többeknek adjunk jó minőségű, hasznos és értékes tartalmat. Olyan műsorokat hozunk létre, amik nem elveszik az idődet, hanem értékesebbé teszik. Ha szereted a minőségi műsorokat, érdekelnek a társadalmi kérdések, a pszichológia, a tudomány, az üzlet, ez a műsorfolyam tetszeni fog.

www.betone.hu

Most játszott: Jocó bácsi, az ország legnépszerűbb tanára

Iratkozz fel!

Original

Jocó bácsi, az ország legnépszerűbb tanára

Balatoni József, vagy ahogy a média ismeri, Jocó bá’ nemcsak aktív tanár, hanem a WMN női portál rendszeres szerzője, emellett pedig már a hatodik könyvét írta meg, aminek címe Önharckép. A történet főhőse Hori, egy 32 éves jogász, aki félredobva eddigi életét, repülőre pattan és egészen Haiti-ig meg sem áll, ahol egy árvaházban kezd el segédkezni. A könyv az újrakezdésről szól, a főszereplő az önkéntes munka közben keresi önmagát és helyét a világban.

Beszélgetésünkből sok más mellett kiderül, miért az útkeresésről írt könyvet Jocó bácsi? Hogyan indult tanári és közszereplői karrierje? Mit gondol az oktatásról, az őszinteségről, beszédhibájáról és hogyan reagált a szakma a népszerűségre? 

Az adás sztárvendége Pataki Zita, aki élete meghatározó olvasmányának 

Irvin D. Yalom: Amikor ​Nietzsche sírt című könyvét választotta. Szerinte ez a könyv azért is remek, mert nemcsak a pszichoterápiáról tudunk meg sokat, hanem a filozófiáról és a filozófusokról is. 

Szabados Ági ezen a héten Bíró Zsófia: A macska mondja meg! című mesekönyvét ajánlja, ami különböző típusú allergiákról szól az alsó tagozatosok nyelvén. “Szerethető karakterek, imádnivalóan laza és szellemes macskák, akik megmentik beteg kisgazdijaikat a csúnya rossz hiperek vezetőitől, vagyis megváltoztatják azok gondolkodását. Azért mesekönyv, mert a szerző szerint a felnőttek már elbuktak, és a gyerekeknek joguk van tudni mennyi szememet etetnek velük” - mondja Ági a könyvről. 

Az adásban elhangzó könyvek: 

Balatoni József: Jocó ​bácsi világa

Balatoni József: Önharckép

Irvin D. Yalom: Amikor ​Nietzsche sírt

Bíró Zsófia: A macska mondja meg!

 

Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices

Iratkozz fel!