BETONE ORIGINAL

2018-ban beleszerettünk a podcast médiatípusba, ezért létrehoztuk a BETONE-t és elkezdtünk műsorokat készíteni. Akkor és most is az a célunk, hogy a felszínes, pörgős médiazaj helyett (vagy mellett) minél többeknek adjunk jó minőségű, hasznos és értékes tartalmat. Olyan műsorokat hozunk létre, amik nem elveszik az idődet, hanem értékesebbé teszik. Ha szereted a minőségi műsorokat, érdekelnek a társadalmi kérdések, a pszichológia, a tudomány, az üzlet, ez a műsorfolyam tetszeni fog.

www.betone.hu

Most játszott: Irodalmi séták Budapest utcáin

Iratkozz fel!

Original

Irodalmi séták Budapest utcáin

Fülledt, nyári éjszakákon egy jó könyvvel a kezünkben elveszni a Budapest utcáin, vagy irodalmi kalandozásokra indulni Magyarországon kedvenc történeteink színhelyein... Ennél jobb programot elképzelni sem tudnánk. Az 50. epizódban éppen ezért az irodalmi séták nyomába eredünk. Szabados Ági vendége Merker Dávid, a Hosszúlépés. Járunk? csapatának társalapítója és ügyvezetője lesz, akivel közösen jobbnál jobb olvasnivalókat ajánlanak, amivel irodalmi sétákra indulhatunk Budapesten.

A műsor második felében Bánki Beni, fiatal költő és slammer lesz az Életem könyve rovat vendége. Fiatal kora ellenére Beninek az irodalom a hitvallása, és egészen pici kora óta körbeszövik az életét a szavak. Mesél arról, hogyan szerette meg a verseket, de szó lesz kedvenc könyvéről, J. D. Salinger Franny és Zooey című regényéről.

Szabados Ági a héten Ernest Hemingway legismertebb, díjnyertes művét, Az öreg halász és a tenger című regényét ajánlja.

A műsorban elhangzó könyvek:

Molnár Ferenc: A Pál utca fiúk

Kondor Vilmos: Budapest noir 

Heltai Jenő: Jaguár

Szerb Antal: Utas és holdvilág

Térey János: Protokoll 

Térey János: A Legkisebb Jégkorszak 

Bereményi Géza: Magyar Copperfield

Fodor Marcsi, Neset Adrienn: 50 ​elszánt magyar nő 

Szerb Antal: Budapesti ​kalauz - Marslakók számára 

J. D. Salinger: Franny és Zooey

Tandori Dezső legszebb versei 

Szilágyi Domokos: Válogatott versek és műfordítások 

Ernest Hemingway: Az öreg halász és a tenger 

Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices

Iratkozz fel!