BETONE ORIGINAL

2018-ban beleszerettünk a podcast médiatípusba, ezért létrehoztuk a BETONE-t és elkezdtünk műsorokat készíteni. Akkor és most is az a célunk, hogy a felszínes, pörgős médiazaj helyett (vagy mellett) minél többeknek adjunk jó minőségű, hasznos és értékes tartalmat. Olyan műsorokat hozunk létre, amik nem elveszik az idődet, hanem értékesebbé teszik. Ha szereted a minőségi műsorokat, érdekelnek a társadalmi kérdések, a pszichológia, a tudomány, az üzlet, ez a műsorfolyam tetszeni fog.

www.betone.hu

Most játszott: Hogyan lehetsz író?

Iratkozz fel!

Original

Hogyan lehetsz író?

A legtöbb könyvmoly dédelgetett álma, hogy egyszer írjon egy könyvet. Szabados Ági sincs ezzel másképp, és ugyan ezt majd csak sok év múlva gondolja realitásnak, nemrég részt vett egy tanfolyamon, ami néhány napos volt csupán, de egészen újszerű aspektusból közelítette meg a regényírást. Egyfajta projektmenedzsment személet tanított. A Lapozz a 99-re! heti adásának vendége Zsiga Henrik író, írásoktató.

A beszélgetés azzal az egyszerű, de kézenfekvő felvetéssel kezdődik, hogy tanulható-e az írás és egyáltalán mi kell ahhoz, hogy valaki író lehessen. “Három nap alatt senkit nem lehet megtanítani írni, ennyi idő alatt arra lehet rávilágítani, hogy létezik egy út, ami íróvá alakítja az embert” - mondta Zsiga Henrik. Az interjú további részében sok más kérdés mellett az írás és az olvasás összefüggéseiről, az írás mögötti motivációkról, az írástanulás módszertanáról, a saját stílus megtalálásáról, a forgatókönyvekről és a legfontosabb tanulási forrásokról beszélgettünk.

Életemkönyve sorozatunk vendége Mautner Zsófi, gasztroblogger-műsorvezető, aki Paul Auster: 4 3 2 1 című könyvét ajánlja.

A műsor végén Szabados Ági ezen a héten Alessandro Baricco Selyem című regényét választotta. A történet a 19. század közepén játszódik, egy selyemhernyó-kereskedőről szól, aki unalmas és cseppet sem szenvedélyes életét éli felesége mellett. Majd kiküldetésein, Japánban talál rá a valódi szenvedélyre.

Stephen King: Az írásról

Paul Auster: 4 3 2 1

Alessandro Baricco: Selyem

Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices

Iratkozz fel!