BETONE ORIGINAL

2018-ban beleszerettünk a podcast médiatípusba, ezért létrehoztuk a BETONE-t és elkezdtünk műsorokat készíteni. Akkor és most is az a célunk, hogy a felszínes, pörgős médiazaj helyett (vagy mellett) minél többeknek adjunk jó minőségű, hasznos és értékes tartalmat. Olyan műsorokat hozunk létre, amik nem elveszik az idődet, hanem értékesebbé teszik. Ha szereted a minőségi műsorokat, érdekelnek a társadalmi kérdések, a pszichológia, a tudomány, az üzlet, ez a műsorfolyam tetszeni fog.

www.betone.hu

Most játszott: Hogyan éld túl a szakítást?

Iratkozz fel!

Original

Hogyan éld túl a szakítást?

Szinte mindenki átvészeli egyszer vagy többször az életében, mégis keveset beszélünk róla. A szakítás sokaknak tabu, vannak akik könnyen túlteszik magukat rajta, de vannak olyanok is, akik egy életen át cipelik terheit.

Az adás első részében Pálinkás-Panyi Anna pszichológussal beszélgettünk, aki a Szakítási napló című könyvében foglalta össze milyen fázisokon megy keresztül az, aki elveszíti a társát.

A könyv nemcsak érdekes olvasmány, de konkrét terápiás segítséget is nyújt azzal, hogy az olvasó egyben íróvá is válik, hiszen, amennyiben erre nyitott, folyamatosan rögzítheti, min megy épp keresztül. Beszélgetésünkben a szerző elmeséli, miért írta meg a könyvet, egy könyv hogyan segíthet azokon, akik éppen szakítás után vannak, mit adhat az, ha az ember kiírja magából a gondolatait.

Életem könyve sorozatunkban ezen a héten Korsós Judit Lola énekesnő, műsorvezető mesél "Tara Westover: A tanult lány" című regényéről.

Szabados Ági heti könyvajánlójában egy önsegítő, személyiségfejlesztő könyvet választott. Paul Donders Reziliencia című könyve a kiégés megelőzéséről és a lelki egészségünk ellenállóbbá tételéről szól. A könyvet egy játék keretében most megnyerhetitek, nincs más dolgotok, mint a posztok között megkeresni a könyvet és válaszolni az ott feltett kérdésekre.

A műsorban az alábbi könyvekről van szó:

Pálinkás-Panyi Anna: Szakítási napló

Susan Quilliam: Hogyan válasszunk társat?

Viktor E. Frankl: Mégis mondj igent az életre!

Tara Westover: A tanult lány

Paul Donders: Reziliencia

Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices

Iratkozz fel!