BETONE ORIGINAL

2018-ban beleszerettünk a podcast médiatípusba, ezért létrehoztuk a BETONE-t és elkezdtünk műsorokat készíteni. Akkor és most is az a célunk, hogy a felszínes, pörgős médiazaj helyett (vagy mellett) minél többeknek adjunk jó minőségű, hasznos és értékes tartalmat. Olyan műsorokat hozunk létre, amik nem elveszik az idődet, hanem értékesebbé teszik. Ha szereted a minőségi műsorokat, érdekelnek a társadalmi kérdések, a pszichológia, a tudomány, az üzlet, ez a műsorfolyam tetszeni fog.

www.betone.hu

Most játszott: Gárdos Péter: az elkeseredettség és a düh tett íróvá

Iratkozz fel!

Original

Gárdos Péter: az elkeseredettség és a düh tett íróvá

Gárdos Péter 62 évesen kezdett írni, mára az egyik legsikeresebb kortárs író itthon és külföldön. Népszerűségének egyik oka, hogy történetei filmszerűek, ami nem véletlen, hiszen évtizedekig filmrendező és forgatókönyvíró volt, több ezer oldalnyi filmszöveg után a Hajnali láz című könyvvel aratta az első sikerét, azóta pedig két újabb könyve szintén rendkívül népszerű. A Szamárköhögés, Uramisten, Hajnali láz című filmek rendezőjével beszélgetünk első könyvéről, sikerről, a filmrendezés, a forgatókönyvírás és a könyvírás közötti különbségekről és újabb könyvterveiről is.

Mörk Leonóra író, műfordító, szerkesztő a viktoriánus korban játszódó regényt, a Mindenem!-et választotta élete meghatározó könyvének. Szabados Ági pedig ezen a héten Halász Rita, Mély levegő című könyvét ajánlja.

A műsorban elhangzó könyvek:

Gárdos Péter - Hajnali láz

Gárdos Péter - Hét mocskos nap

Gárdos Péter - Királyi játék

A.S. Byatt - Mindenem

Charlotte Bronte - Jane Eyre

Jessie Burton - A babaház úrnője

Deborah Moggach - Tulipánláz

Halász Rita - Mély levegő

 

Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices

Iratkozz fel!