BETONE ORIGINAL

2018-ban beleszerettünk a podcast médiatípusba, ezért létrehoztuk a BETONE-t és elkezdtünk műsorokat készíteni. Akkor és most is az a célunk, hogy a felszínes, pörgős médiazaj helyett (vagy mellett) minél többeknek adjunk jó minőségű, hasznos és értékes tartalmat. Olyan műsorokat hozunk létre, amik nem elveszik az idődet, hanem értékesebbé teszik. Ha szereted a minőségi műsorokat, érdekelnek a társadalmi kérdések, a pszichológia, a tudomány, az üzlet, ez a műsorfolyam tetszeni fog.

www.betone.hu

Most játszott: Egy irodalomrajongó utazó kalandjai

Iratkozz fel!

Original

Egy irodalomrajongó utazó kalandjai

Szűcs Péter hosszú évekig dolgozott újságíróként, majd az egyik legismertebb divatmagazin főszerkesztői pozícióját hagyta ott azért, hogy hobbijának, az utazásnak éljen. Évente közel kétszáz napot van úton, az utazásairól fotókat készít, blogot ír és persze az utazások előtt, közben és után is rengeteget olvas, sőt irodalmi zarándokutakat is vezet.

Járt már Peruban Mario Vargas Llosa, Kolumbiában Gabriel Garcia Marquez, vagy épp Szentpéterváron Dosztojevszkij miatt. Természetesen minden út rengeteg élménnyel ajándékozta meg, amelyekről mind beszélgettünk.

Megtudhatjuk pédául, ki fogadta örökbe Bogotában, hogyan jutott be Ady Endre párizsi szobájába, hogyan keveredett bele egy regényes szakításba Szentpéterváron és hogyan beszélgetett a perzsa fiúval közös nyelvismeret nélkül.

Az olvasásnak ez az egyik legnagyobb csodája, hogy olyan helyekre juthatsz el, ahová másképp talán esélyed se lenne. Ebből a műsorból kiderül, hogy még könyv sem mindig kell feltétlenül, elég ha leülünk beszélgetni Péterrel és gondolatban bejárjuk a fél világot.

A műsor második felében két könyvajánlót hallhattok. Először Peller Anna színésznő, műsorvezető mesél élete legmeghatározóbb olvasmányáról, Sohonyai Edit: Macskaköröm című könyvéről. Peller Anna azt is elárulja, hogy a könyv hatására kezdett el naplót írni, amit majd csak a lányának fog megmutatni. Ezután pedig, a műsor végén Szabados Ági beszél Amy Harmon: Homokból és hamuból című könyvéről.

A műsorban elhangzó könyvek:

Gabriel García Márquez A ​szerelemről és más démonokról

Gabriel García Márquez Száz év magány

Gabriel García Márquez Szerelem a kolera idején

Thomas Mann A varázshegy

Émile Zola: Párizs gyomra

Sohonyai Edit: Macskaköröm

Amy Harmon: Homokból és hamuból

Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices

Iratkozz fel!