BETONE ORIGINAL

2018-ban beleszerettünk a podcast médiatípusba, ezért létrehoztuk a BETONE-t és elkezdtünk műsorokat készíteni. Akkor és most is az a célunk, hogy a felszínes, pörgős médiazaj helyett (vagy mellett) minél többeknek adjunk jó minőségű, hasznos és értékes tartalmat. Olyan műsorokat hozunk létre, amik nem elveszik az idődet, hanem értékesebbé teszik. Ha szereted a minőségi műsorokat, érdekelnek a társadalmi kérdések, a pszichológia, a tudomány, az üzlet, ez a műsorfolyam tetszeni fog.

www.betone.hu

Most játszott: Dragomán György az olvasásra nevelésről és a NAT-ról

Iratkozz fel!

Original

Dragomán György az olvasásra nevelésről és a NAT-ról

Január végén jelent meg az új Nemzeti alaptanterv (NAT), amelyet egy hónappal később, az első, az ötödik és kilencedik évfolyamon már be is vezetnek. Ugyan maximalizálták a diákok kötelező óráinak számát, de irodalomból a tananyag sokkal több lett, mint korábban volt. A kötelezők nem változtak, de a kortársak kikerültek. Ebben az epizódban az új NAT-tal nem politikai szempontból, kizárólag az irodalom szemszögéből foglalkozunk. Dragomán György, József Attila-díjas írót kérdeztük, hogy szerinte mik a tanterv hibái és hogyan kellene megreformálni az irodalomoktatást. 

Az epizód második vendége Lévai Balázs író, rendező, producer, aki Paul Auster New ​York trilógia című könyvét választotta aktuális kedvencének.

A műsor végén, Szabados Ági heti ajánlójában SD könyvéről mesél részletesebben.

A műsorban elhangzó könyvek:

Paul Auster: New ​York trilógia

Lévai Balázs: A ​világ nyitott könyv

Csabai László: A ​vidék lelke

 

Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices

Iratkozz fel!