BETONE ORIGINAL

2018-ban beleszerettünk a podcast médiatípusba, ezért létrehoztuk a BETONE-t és elkezdtünk műsorokat készíteni. Akkor és most is az a célunk, hogy a felszínes, pörgős médiazaj helyett (vagy mellett) minél többeknek adjunk jó minőségű, hasznos és értékes tartalmat. Olyan műsorokat hozunk létre, amik nem elveszik az idődet, hanem értékesebbé teszik. Ha szereted a minőségi műsorokat, érdekelnek a társadalmi kérdések, a pszichológia, a tudomány, az üzlet, ez a műsorfolyam tetszeni fog.

www.betone.hu

Most játszott: Alkoholizmus, függőségek, pókanyák

Iratkozz fel!

Original

Alkoholizmus, függőségek, pókanyák

Van-e kiút az alkoholizmusból? Dr. Kapitány-Fövény Máté, a Függőben - Az alkoholizmus lélektana című könyvben egy valós példákból építkező, de fiktív főszereplő, Tamás életén keresztül mutatja be, hogyan zajlik az alkoholizmus felismerése, a szembenézés és hogyan lehet kimászni a gödörből.

“Az alkoholt védi egyfajta társadalmi és politikai lobbi, ami évszázados hagyományokra nyúlik vissza. Az alkohol kicsit olyan, mint egy családtag, akit nem illik bántani” - mondja Kapitány-Fövény Máté, amikor arról faggattuk, az iskolai prevenció miért nem vagy csak alig érinti az alkoholt.

Az interjúban a könyv főszereplőjének példáin keresztül beszélgetünk az alkoholizmus és általában a függőség kezeléséről, valamint arról, hogy mindez mennyire elterjedt probléma Magyarországon, ki számít függőnek és mi az oka annak, hogy a férfiak gyakrabban nyúlnak az alkoholhoz, mint a nők.

A Lapozz a 99-re interjúja után a műsorban Forró Bence, az M2 Petőfi TV műsorvezetője mesél kedvenc könyvéről, a Rulletkirályról , ami Kellér Andor egyik könyve és sztoriban szintén megjelenik a függőség problémaköre. Bence a könyvélmény mellett azt is megosztja velünk, miért áll közel hozzá ez a könyv és mikor szokott olvasni.

A heti adás uolsó blokkjában Szabados Ági a szolgálólány meséje című könyv szerzőjének, Margaret Atwoodnak egy másik művét, az Alias ​Grace című könyvet vette le saját polcáról és meséli el, mit adott neki ez a könyv.

A műsorban elhangzó könyvek:

Dr. Kapitány-Fövény Máté: Függőben - Az alkoholizmus lélektana

Kellér Andor: A rulettkirály

Margaret Atwood: Alias ​Grace

Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices

Iratkozz fel!