BETONE ORIGINAL

2018-ban beleszerettünk a podcast médiatípusba, ezért létrehoztuk a BETONE-t és elkezdtünk műsorokat készíteni. Akkor és most is az a célunk, hogy a felszínes, pörgős médiazaj helyett (vagy mellett) minél többeknek adjunk jó minőségű, hasznos és értékes tartalmat. Olyan műsorokat hozunk létre, amik nem elveszik az idődet, hanem értékesebbé teszik. Ha szereted a minőségi műsorokat, érdekelnek a társadalmi kérdések, a pszichológia, a tudomány, az üzlet, ez a műsorfolyam tetszeni fog.

www.betone.hu

Most játszott: A szolgálólány meséje - könyv vagy sorozat?

Iratkozz fel!

Original

A szolgálólány meséje - könyv vagy sorozat?

Mindig érdekes, amikor egy híres regényből film, vagy sorozat készül. Erről volt már egy komplett epizódunk, most azonban egy konkrét regényről és egy nagyon népszerű sorozatról lesz szó.

Margaret Atwood kanadai írónő 1984-ben írta meg A szolgálólány meséje című regényt, amiből 33 évvel később készítettek sorozatot. A történet a közeli jövőben játszódik, amikor az Egyesült Államok extrém vallásos diktatúrává, Gileád Köztársasággá alakul, ahol a termékeny nőket csupán arra tartják, hogy szüljenek, ahol tiltott a dohányzás az alkoholizmus, de még az olvasás is. 

Mit ad a könyv azoknak akik látták a sorozatot? Mennyiben tud többet a mozgóképes feldolgozás? Ebben az epizódban Nádor Zsófiával, a könyv szerkesztőjével beszélgettünk, aki sok más mellett azt is elmesélte, hogy minden olyan dolog, ami a regényben megtörénik már megtörtént valahol a világban, azaz volt rá példa a valóságban.  

A műsor második vendége Tasnádi Bence, a Katona József Színház színésze, aki élete meghatározó könyvének Térey János: Káli holtak című regényét választotta. A történetből előadást készítenek, a bemutató pedig májusban lesz a Katona József Színházban. 

Az epizód végén Szabados Ági Harag Anita: Évszakhoz képest hűvösebb című novelláskötetét mutatja be.

A műsorban elhangzó könyvek: 

Margaret Atwood: A Szolgálólány meséje

Térey János: Káli holtak

Irvin D. Yalom: A Schopenhauer terápia

Harag Anita: Évszakhoz képest hűvösebb

 

Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices

Iratkozz fel!