BETONE ORIGINAL

2018-ban beleszerettünk a podcast médiatípusba, ezért létrehoztuk a BETONE-t és elkezdtünk műsorokat készíteni. Akkor és most is az a célunk, hogy a felszínes, pörgős médiazaj helyett (vagy mellett) minél többeknek adjunk jó minőségű, hasznos és értékes tartalmat. Olyan műsorokat hozunk létre, amik nem elveszik az idődet, hanem értékesebbé teszik. Ha szereted a minőségi műsorokat, érdekelnek a társadalmi kérdések, a pszichológia, a tudomány, az üzlet, ez a műsorfolyam tetszeni fog.

www.betone.hu

Most játszott: A Rubik-titok

Iratkozz fel!

Original

A Rubik-titok

A világ egyik leghíresebb játékát, a Rubik kockát 1974-ben találta fel Rubik Ernő. Már majdnem 50 év eltelt azóta, hogy az akkor 30 éves építész egy geometriai problémára kereste a megoldást, és szinte véletlen feltalált valamit, ami azóta világjelenséggé vált. Volt a Times magazin címlapján, rengeteg Hollywood-i moziban játszanak vele a színészek, egy ikon lett, ami az intelligencia jelképe. 

Most végre rászánta magát, hogy Mi kockánk címmel megírja a találmányához való viszonyát. Arról, hogy miért csak most döntött úgy, hogy ideje írásban emléket állítani ennek a siker sztorinak, arról már ő mesél a könyvbemutató helyszínén. 

Szűts Dániel a műsor zenei- és utómunka szerkesztője élete meghatározó könyveiről mesél. Szabados Ági ezen a héten Szederkényi Olga Irodalmi popikonok című könyvét ajánlja.

A műsorban elhangzó könyvek:

Rubik Ernő - A mi kockánk

Hugh Lofting - Doktor Dolittle

Jack London - A vadon szava

Sue Townsend - Adrian Mole titkos naplója

F. M. Dosztojevszkij - Bűn és bűnhődés

Dragomán György - A fehér király

 

Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices

Iratkozz fel!