BETONE ORIGINAL

2018-ban beleszerettünk a podcast médiatípusba, ezért létrehoztuk a BETONE-t és elkezdtünk műsorokat készíteni. Akkor és most is az a célunk, hogy a felszínes, pörgős médiazaj helyett (vagy mellett) minél többeknek adjunk jó minőségű, hasznos és értékes tartalmat. Olyan műsorokat hozunk létre, amik nem elveszik az idődet, hanem értékesebbé teszik. Ha szereted a minőségi műsorokat, érdekelnek a társadalmi kérdések, a pszichológia, a tudomány, az üzlet, ez a műsorfolyam tetszeni fog.

www.betone.hu

Most játszott: A Jane Austen-titok

Iratkozz fel!

Original

A Jane Austen-titok

Ebben az epizódban Jane Austen és egyik híres regénye, a Büszkeség és balítélet lesz a középpontban. Az írónő - 19. századi szingliként - jó érzékkel és kellő iróniával írt arról, mi az, ami a nőket és férfiakat foglalkoztatta akkoriban és még ma is. Talán ennek köszönheti töretlen népszerűségét. Szabados Ági beszélgetőtársa Szécsi Noémi írónő, akinek egyik írói példaképe Austen.

Életem könyve rovatunk eheti vendége Schmied Zoltán, színész, aki a Centrál Színház színpadán Balsai Mónikával kelti életre a világirodalom egyik legszebb és máig legnépszerűbb szerelmes történetét. Mr Darcy karaktere és a Büszkeség és balítélet mellett, szó lesz egy különleges regényről, aminek egy életen át tartó barátságot köszönhet. Ez Ottlik Gézától az Iskola a határon.

Szabados Ági eheti kedvence pedig egy misztikus és kalandos ifjúsági regény. Carlos Ruiz Zafón tollából A köd hercege.

A műsorban elhangzó könyvek:

Jane Austen: Értelem és érzelem

Jane Austen: Büszkeség és balítélet

Jane Austen: A mansfieldi kastély

Jane Austen: Emma 

Jane Austen: Meggyőző érvek

Jane Austen: A klastrom titka 

Szécsi Noémi: Lányok és asszonyok aranykönyve

Szécsi Noémi: Finnugor vámpír

Ottlik Géza: Iskola a határon

Térey János: Paulus

Spiró György: Fogság

Carlos Ruiz Zafón: A köd hercege

Learn more about your ad choices. Visit megaphone.fm/adchoices

Iratkozz fel!