Álmok Álmodói

Az Álmok Álmodói podcastban olyan magyar embereket mutatunk be, akik világmegváltó ötleteik révén képesek voltak hatni az emberiség életére. 

Most játszott: Miért verték agyon az anyák megmentőjét? (16)

Miért verték agyon az anyák megmentőjét? (16)

Semmelweis Ignác nemcsak szülészorvosként, sebészként is kiváló tevékenységet folytatott, hazánkban elsőként végzett petefészek-műtétet és császármetszést is. Ma már büszkén viseli nevét az orvosi egyetemünk és az ország egyik legelismertebb kórháza is, pedig a 19. században nemcsak a teljes orvosi szakma, de még a családja is elfordult tőle. Őrültnek gondolták. Halála után nem sokkal viszont az egész világ elismerte, majd alkalmazta felfedezését. Ez az epizód Semmelweis Ignác életéről, a világot megváltó felfedezéséről, tragikus haláláról szól. Valóban azért ölték meg, mert másképp gondolkodott? 


Ha tetszett ez az epizód, akkor kérlek értékeld öt csillaggal. Iratkozz fel a csatornánkra, hogy ne maradj le a következő részekről. A betone.hu oldalon pedig megtalálod az összes többi műsorunkat. Hírlevelünkben hetente küldünk neked olyan podcasteket, amelyeket neked válogattunk össze a világ minden tájáról.

Az epizód munkatársai:

Orsós Lajos, showrunner

Szűts Dániel, hangutómunka

Román Balázs, kreatív producer

Hampuk Richárd, producer


Kattints és Iratkozz fel a hírlevelünkre

További műsoraink a betone.hu-n

Facebook: Betone

Instagram