Álmok Álmodói

Az Álmok Álmodói podcastban olyan magyar embereket mutatunk be, akik világmegváltó ötleteik révén képesek voltak hatni az emberiség életére. 

Most játszott: Frei Zsolt - Az univerzum működését kutatja (12)

Frei Zsolt - Az univerzum működését kutatja (12)

1915–ben elsőként Einstein gondolkolkozott a gravitációs hullámokon. Létezésüket pedig pontosan száz évvel később, 2015-ben sikerült mérésekkel igazolni.  

Méghozzá magyar közreműködéssel. A nemzetközi kutatókból álló csapat magyar résztvevőit Frei Zsolt asztrofizikus irányította. Ő azt mondja, a gravitációs hullámok mérhetősége nem csupán az einsteini elmélet újabb bizonyítéka, hanem egy teljesen új eszköz az emberiség kezében az univerzum megértéséhez. Zsolt nem napokban, még csak nem is években gondolkozik, hanem az olyan léptékekben, amelyek generációkat ívelnek át. A magyar férfi, aki az univerzum titkait kutatja.

Ha tetszett ez az epizód, akkor kérlek értékeld öt csillaggal. Iratkozz fel a csatornánkra, hogy ne maradj le a következő részekről. A betone.hu oldalon pedig megtalálod az összes többi műsorunkat. Hírlevelünkben hetente küldünk neked olyan podcasteket, amelyeket neked válogattunk össze a világ minden tájáról.

Az epizód munkatársai:

Orsós Lajos, showrunner

Szűts Dániel, hangutómunka

Román Balázs, kreatív producer

Hampuk Richárd, producer


Kattints és Iratkozz fel a hírlevelünkre

További műsoraink a betone.hu-n

Facebook: Betone

Instagram